De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De internationale rechtstaat is onbekwaam in Groot-West-Azië

De internationale rechtstaat is onbekwaam in Groot-West-Azië

donderdag 6 juni 2024 23:45
Spread the love

De dossiers van ISIL worden doorgegeven aan de Iraq. De president van Iraq kon zich gaan presenteren in Davos enkele maanden terug. Nu blijkt Baghdad klaar te zijn om als gevangenis te dienen van de laaste mensen met een dossier rond ISIL. Het lijkt wel op Captein Sturm die nu naar Baghdad trekt, geven we ons dan helemaal over aan extreem-rechts?

Het begon allemaal met Laurence of Arabia, zo romantisch is het niet, maar in liberale periode van het Assad regime werkten zij indienst van de internationale rechtstaat op elke duistere figuur in West-Azië op te sluiten. Het Regime van Assad deed zijn werk in de war on Terror na 9/11.

Tot de Syrische Revolutie kwam en de poorten van de gevangenissen van Damascus weer opengingen uit zelfverdediging… Het verhaal dat hier na werd geschreven kennen we allemaal. En nu zitten we met de Status Quo in West-Azië (groot-West-Azië) die duizelingwekkend veel slachtoffers maakt wereldwijd.

Het gevolg van een verdere delokalisering van de dossiers van ISIL naar Baghad zal de geschiedenis dan herhalen in Baghdad. Toch was onderhandelen met Baghad nooit een goed plan; want dat is toch en blijft het Verbond tussen Extreem-Rechts, Ottomaanse Rijk en Japan

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!