De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Gouden Renfort-ketjes poetsen feestelijk hun tanden

De Gouden Renfort-ketjes poetsen feestelijk hun tanden

dinsdag 29 maart 2011 16:46
Spread the love

Geneeskunde voor het Volk, in Molenbeek nemen ze dat heel letterlijk. En feestelijk. De huisartsenpraktijk Renfort houdt er immers een heel eigen werking op na, waarbij medische zorgen hand in hand gaan met educatie & preventie.

En met feestvieren. Want patiënten zijn er meer dan alleen maar patiënten. Die mogen zich ook gewoon goed voelen.

En dus lopen de dokters van Renfort er niet altijd in witte schort met stethoscoop bij. Af en toe grijpen ze naar de schminkdoos en wapenen ze zich met schaar en kleurpotloden. En met medailles.

Recent nog trommelde de huisartsenpraktijk een vijftigtal kinderen op voor een tanden-poetsen-feestje. Speels educatief, met de nadruk op spééls.

“Plezant, en dat heeft ook zo z’n voordelen als ze ècht naar de dokter moeten”, aldus een toekijkende mama. “Want ze voelen zich hier automatisch meer op hun gemak.”

De artsenpraktijk Renfort werd in 2010 bekroond met het Gouden Ketje voor Welzijn.

Keerzijde van de medaille en van het succes dat ze boeken met hun laagdrempelige en mensvriendelijke aanpak, is het feit dat Renfort ’volgeboekt’ is: ze moeten momenteel een ’patiëntenstop’ hanteren.

Meer info via website: Geneeskunde van het Volk

Francis Marissens , Gotha Henri Erumba

Video: http://www.foyer.be/spip.php?page=article&id_article=9307&lang=nl&id_rubrique=179

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!