De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Gemeneweidebeek mag geen « Central Park » worden ! Assebroek is geen « Assebronx »!

donderdag 11 januari 2024 12:41
Spread the love

Aan iedereen die van de natuur van de  Gemene  Weidebeek en Klein Appelmoes houdt en vindt dat deze moet worden behouden en beschermd.

Aan iedereen die vindt dat de verkeersveiligheid langs de Astridlaan, de Vooruitgangstraat, de Raboudenburgstraat, de Daverlostraat, de “August Derrestrade”, enz. moet worden verbeterd, en niet verder mag achteruit gaan.

Aan iedereen die vindt dat het  moet stoppen met zonevreemde industriële percelen in onze woonwijken systematisch vol te bouwen met onderkelderde flatgebouwen – louter vanuit de optiek van winstmaximalisatie voor de meest kapitaalkrachtige machtige eigenaars met connecties.

Aan iedereen die vindt dat onze waterrijke natuur moet worden beschermd en grootschalige bouwprojecten niet thuishoren in van nature overstroombaar gebied.

Aan iedereen die vindt dat gigantische flatgebouwen met ondergrondse parkeergarages niet thuishoren in onze waterrijke regio waar het tot 35 meter diep vol zit met grondwater.

Aan iedereen die vindt dat het niet kan dat voor dergelijke mega-projecten honderden miljoenen liters grondwater moeten worden weggepompt en geloosd, om nooit terug te kunnen keren want daarna zit het vol met beton onder de grond! En de natuur op een dergelijke veredelde bloembak gaat gewoon dood!

Aan iedereen die vindt dat de Gemene Weidebeek niet mag worden herschapen tot een “Central Park” omringd door flatgebouwen. Dit is Ver Assebroek, niet New York! En we willen niet het Assebronx van Brugge worden!

Men wil maar liefst 5 appartementsblokken bouwen aan de Vooruitgangstraat 87-87A-89, op de plaats van houthandel Dumarey, vlak tegenover de flatgebouwen die men nog aan het bouwen is op de site Batsleer, en op amper 80 meter afstand van ons geliefde natuurgebied!

U vindt een voorbeeld bezwaarschrift tegen OMV_2023073371 hier:

Algemeen Bezwaarschrift OMV_2023073371 tegen het bouwen van stapelwoningen te Vooruitgangstraat 87-87A-89 V4 – Template

Bezwaar indienen kan via het Omgevingsloket met E-Id tot en met zondag 14 januari 2024!

https://omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/2023073371/inhoud-aanvraag

Er kan ook bezwaar worden ingediend door het als bijlage te mailen naar: omgevingsvergunning@brugge.be en omgeving.administratie@brugge.be

De natuur en onze kinderen danken u!

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!