De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Congres-partij verliest in de ‘Hindi belt’ volgens de polls

De Congres-partij verliest in de ‘Hindi belt’ volgens de polls

donderdag 7 december 2023 21:52
Spread the love

In juni zijn het verkiezingen in India. Dan staat de BJP van Modi tegenover de India-coalitie geleidt door de Congres-partij van Rahul Gandhi. In de ‘Hindi belt’ waar er voornamelijk Hindi sprekers zijn Uttar Pradesh, Bihar, Rajasthan, Madhya Pradesh, en delen of Maharashtra wint de BJP de verkiezingen volgens de laatste polls.

De Congres-partij is een coalitie van seculiere politici. Het feit dat deze verliezen in de ‘Hindi belt’ waar normaal de Congres-partij sterk zou moeten uitkomen betekent dat in de huidige constelatie de India-partij de verkiezingen gaat verliezen.

Daarom komt er steeds meer kritiek op het leiderschap van Rahul Gandhi en de Congres-partij. De coalitie gelooft steeds meer dat de United partij de macht moeten nemen van de coalitie. Rahul Gandhi krijgt steeds meer interne kritiek omdat hij niet politiek strategisch genoeg is en te weinig capabel.

De ‘Hindi belt’ ligt voornamelijk rond Delhi en in Centraal-India daar wonen verscheidene honderde miljoenen mensen. Het heeft dus een belangrijk gewicht in de verkiezingen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!