De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De BJP gokt op 400 van de 534 zetels in de Lok Sabha in India

De BJP gokt op 400 van de 534 zetels in de Lok Sabha in India

dinsdag 16 januari 2024 01:57
Spread the love

Binnen enkele maanden zijn het verkiezingen in India. In 2019 haalde de BJP van Modi 303 zetels van de 543 en de Congres-partij 53. Ondertussen werkt de Congres-partij samen met 27 partijen in de India-coalitie en hebben ze de zetel verdeling kunnen organiseren tussen de partijen.

Modi is een superster in India, volgens Congres-lid en parlementair in de Lok Sabha, Shish Tharoor, gaat er in het ‘first-past-the-post’ verkiezingssysteem van India, de BPJ de enige partij worden. Er komt oppositie op de BJP van de India-coalitie, maar de verkiezingen zijn mathematisch gewonnen door Modi en zijn BJP.

Daarmee dat de India-coalitie zou moeten beginnen samenwerken met Hindutva partijen. Op dit moment wandelt het gezicht van de India-coalitie, Rahul Gandhi, de yatra tussen Manipur aan de grens met Myanmar tot in Mumbay. De reden waarom hij dit doet is om het rechtsysteem van India recht te houden en te verbeteren. Daar zou hij misschien eens nieuwe bondgenoten kunnen vinden. Omdat zowel hij als Modi-sympathisanten heel veel problemen met het gerecht hebben omwille van het feit dat dit slecht werkend is.

De koopkracht van de armste mensen is niet verhoogd en arbeiders hebben nog altijd slechte contracten in India. Toch is Modi internationaal erkend als een wereldleider en hij trekt veel investeringen aan naar India. Toch is er veel commentaar op Modi omdat hij een zeer rechts beleid heeft. Toch is hij enorm populair.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!