De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De anti-milieuminister van Bolsonaro zakt helemaal weg

De anti-milieuminister van Bolsonaro zakt helemaal weg

vrijdag 1 december 2023 02:55
Spread the love

In juni zijn het burgemeester-en gouverneursverkiezingen in São Paulo. Ricardo Salles, De anti-milieuminister van Bolsonaro die op het einde van de legislatuur moest vertrekken omwille van illegale handel in tropisch hout stelt zich kandidaat. Toch loopt dit allemaal niet van een leiën dakje.

Salles, die een ultra-conservatief is reageert zeer ultra-rechts op commentaren die hij krijgt van inwoners van São Paulo (SP). Hij is ook steeds minder zeker van zijn zetel in het congres voor de PL van Bolsonaro. Hij heeft ook geen kans om verkozen te worden omdat de PL kiest om de kandidatuur van Ricardo Nunes, de huidige burgemeester, te steunen. Deze heeft echter een zeer slechte legislatuur gehad zonder veel visibiliteit bij de bevolking. Haddad (Partido dos Trabalhadores), minister van financiën is echter oppermachtig in SP.

Ricado Salles werd in juni 2021 onslagen als minister van milieu omdat bij het doorzoeken van zijn kantoren er bewijzen werden gevonden van illegale houthandel. Hij had eerder de uitverkoop van het amazonewoud mogelijk gemaakt. Hij zal als kandidaat voor de burgemeesterscherp van São Paulo moeten inbinden omdat daar geen kiespubliek is voor een ultraconservatieve agenda. Het ziet er ook naaruit dat zijn partij de PL, deze van Bolsonaro op hem is uitgekeken en hem buiten wilt.

In São Paulo zijn voorlopig de gematigde conservatieven aan de macht. Het ziet er naaruit dat er een ruk naar links zal plaatsvinden in São Paulo, met Boulos (PSOL, Partido socialismo e liberdade) en Haddad (PT)).

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!