De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De aardbeving is ‘game changer’ in twee frontenoorlog tegen Rusland

dinsdag 7 februari 2023 01:28
Spread the love

De aardbeving die zijn epicentrum dicht bij Gaziantep had zou wel eens een ‘game changer’ kunnen worden voor de oorlog in Syrië en Oekraïne tegen Rusland. De aardbeving zou ertoe kunnen leiden dat de humanitaire corridor in Bab al-Hawa langer open blijft, dat er geen vredesonderhandelingen komen tussen Turkije en het Syrische regime en dat vluchtelingen kunnen blijven vertrekken uit Noord-Westen van Syrië.

Tijdens de aardbeving in Turkije en Syrië zijn al veel slachtoffers gevallen onder de vluchtelingenpopulatie en de oppositie van Assad. In Gaziantep zit de Syrische overheid in ballingschap, wonen miljoenen stedelijke vluchtelingen in gebouwen die recent gebouwd zijn door de Turkse staat en wonen de Koerden die de wapens hebben genomen tegen het regime van Assad en worden buitengekeken in Turkije.

Er zijn voorlopig drie aardbevingen geweest in de nacht van zes februari, er zijn reeds 2600 doden geteld, maar dit is heel snel gegaan, dit betekend dat er nog duizenden zullen bijkomen. Vluchtelingen uit Idlib vertelden mij dat alles kapot was en dat er veel doden waren gevallen binnen de familie en een Turk van tegen de Iraanse grens vertelde mij dat de telefoonlijnen waren uitgevallen en dat de basisvoorzieningen niet beschikbaar waren.

De aardbeving zou zuurstof kunnen geven aan de oorlog tegen het regime van Assad en tegen zijn broodheer dictator Putin. Strijders zouden ook het front in Syrië kunnen verlaten om te gaan vechten in Oekraïne of Iran. We kunnen ons ervan vergewissen dat verschillende strijders denken in een twee frontenoorlog, omdat het regime de oorlog ging verliezen tot het moment dat het luchtsteun kreeg van Rusland. Enkele strijders zeiden zelf dat ze het beu waren van de Russen in vliegtuigen te zien zitten en weer fysiek contact wilden zoals dit mogelijk is in Oekraïne. Vergeet niet de oorlog tegen Rusland is al lang bezig in de Arabische Wereld en op de grenzen van Rusland.

Het ziet er meer naar uit dat er een voortdurende oorlog komt van Mali tot in Oekraïne tussen het Westen en Rusland. Wagner, het huurlingenleger is tegenwoordig overal. Gaan we naar een totaaloorlog met Rusland en zijn bondgenoten, want de wereld is zich steeds meer uitelkaar aan het bewegen met elk zijn bondgenoten.

(Zoals in de kebabzaak van mijn dorp waar iemand beweerde dat er vanuit Brussel met DHL 30 vliegtuigen met TNT gingen vertrekken in de nacht van vijf op zes februari, maar hoe zou je dit moeten bewijzen.)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!