De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

https://cavaria.be/mediatheek/alles-wat-je-altijd-al-wilde-weten-over-transgenders

Dat een dame een broek draagt is volledig aanvaard, maar als een man een rokje draagt, ho maar…

zaterdag 23 juli 2016 23:32
Spread the love
M.i. zijn alle dames die een broek dragen (getolereerd sinds het feminisme) op z’n minst “crossdressers” wat een vorm is van trans*persoon, maar als een “man” een rokje draagt, een panty aandoet en zich opmaakt dan wordt dat als “niet normaal” bekeken… én erger nog: dan dient dat behandeld te worden vanwege een zogenaamde “genderdysforie”! Je zit in de knoop met je geslacht! Vele psychiaters dienen eens bij te scholen en bij de tijd te komen! Want bv “ik” zit niet in de knoop met eender wat, “ik” ben die, “ik” ben en evolueer verder en ben volledig happy!

Gelukkig komt er geregeld berichtgeving omtrent het  trans*thema en zal ook de wetgeving helemaal geactualiseerd worden, hopelijk is dat eind dit jaar rond! Dan wordt het juridische losgekoppeld van het medische… Voor mij betekent het dat Robert in Robertina kan veranderd worden zonder medische ingreep en dan ben “ik” volledig “meneer-mevrouw” of een “hij-zij” of hoe je het maar wenst te noemen. Een lesbische vrouw (genderidentiteit) in een mannenlichaam (biologische sekse) én “ik” aanvaard mijn lichaam zoals het is, voel me niet in een “verkeerd” lichaam zitten! Wordt bv getoond in de film “Orlando” gebaseerd op een novelle van Virginia Woolf (ook een trans*persoon).

https://en.wikipedia.org/wiki/Orlando:_A_Biography

Volgens de alchemisten is dat het samen laten smelten van de tegengestelde energieën. Coniunctio Oppositorum. In de bijbel beschreven als het Mystieke of Heilige huwelijk. En dan ben je “gerealiseerd”: 1+1=3 (de Heilige Drievuldigheid) –> verder beschreven in alle religieuze, alchemistische, hermetische, gnostieke teksten, enzovoort. Kortom “het” is zo oud als de mens”heid” 😉

take down
the paywall
steun ons nu!