De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dag van Racisme vandaag

zaterdag 21 maart 2015 21:27
Spread the love

Vandaag is het dag van Racisme en word het door de pers doodgezwegen ,nergens in de kranten lees ik er iets over alsof er niks aan de hand is.

Vind dit wel schrijnend.Wil mijn verhaal wel vertellen.Een van mijn kinderen is terug gekeerd naar Belgie maar heeft Turkse voor en achternaam maar geboren in Nederland ,sinds oktober 2014 terug naar Belgie.Heeft Nl.Nationaliteit.Werk vinden was hier heel moeilijk  in Limburg.Werd diverse keren gediscrimineerd bij uitzendbureau’;s ,zelf de proef op de som genomen en mijn eigen naam gesolliciteerd ik kon meteen langs komen.

Ze werd ook bij de poetsbedrijven met dienstencheques geweigerd dit vanwege voor en achternaam.Er was ineens geen werk voor haar.Ze heeft hele nachten gehuild.Ze begreep niet waarom ze niet werd geaccepteerd ze heeft diverse diploma’s gehaald in Nederland zoals secretaresseopleiding en praat 4 talen.WErd nergens geaccepteerd helaas.Of afgewimpeld van we bellen nog wel terug.Ook bij gemeente deden ze moeilijk want je moet binnen 3 maanden een contract hebben zodat je een verblijfskaart kan krijgen.Had gezinshereniging aangevraagt volgens de gemeente kon dat niet ,het was studente of werkzoekende maar gezinshereniging kon niet.Vreemd ik ben alles op gaan zoeken maar klopt niet wat de gemeente ons wijsmaakte.Zelf ben ik belgische en 2 andere kinderen ook.Wacht nog steeds op de verblijfskaart ,of arbeidskaart.Kan 3 maanden duren ,ze heeft een baantje via VDAB ,ze doet werkervaring via bedrijf en uitbetaald via VDAB en RVA.Dat verloopt in juni dit jaar en dan gaat ze in vaste dienst.

De reden dat ze wel geaccepteerd werd is dat de werknemer zelf buitenlands is en dus het probleem erkend hier in Limburg.Hij zegt dat iedereen een kans verdiend,hoe kan je anders bewijzen dat je geschikt bent voor deze baan.Helaas is het niet de baan die ze wou ,of waar ze voor gestudeerd heeft.Ze is verkoopster met zeer wisselende diensten bij een tankstation doet de foodcorner en word ingewerkt.Daar zijn ze wel tevreden van haar en zij gaat er wel met plezier naar toe.

Ik heb er zelf een melding van gedaan bij mijn vakbond .En ook hun erkennen het probleem dat als je buitenlandse achter en voornaam draagt niet aan de bak komt hier in Vlaanderen.Het zou niet mogen.Vind dat iedereen evenveel rechten zou moeten op de arbeidsmarkt.

take down
the paywall
steun ons nu!