De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(cursief) De winden des lentes komen op

(cursief) De winden des lentes komen op

zaterdag 7 oktober 2023 15:05
Spread the love

Er zijn veel spectakels georganiseerd in Gaza, ze staan er voor bekend om volksspelen te organiseren en tegenwoordig hebben ze heel goed creatief materiaal binnengekregen. Een show zoals die van vandaag kunnen ze al eens ensceneren.

Een wanhoopsdaad in Gaza, ze lopen het gevang uit dat ondertussen al een ondergrondse universiteit is geworden. De dromen worden opeens realiteit ‘zonder wapens’ in commando. Het is de enige manier om een regime te verslaan nu de brute kolonisatie van Groot-Brittanië in India is overgenomen door Israël. Israël’s appartheid mondialiseerd, dan mag Gaza toch eens het lage fruit van het geweldloos activisme gebruiken in India.

En toch is dit niet waar, de roep naar verkiezingen was gisteren luider dan ooit in de West Bank. Vandaag toont Gaza welke taal het spreekt, die van de bommen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!