De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cuban Five – Gerardo Hernández is uit de isoleercel

Cuban Five – Gerardo Hernández is uit de isoleercel

woensdag 4 augustus 2010 14:59
Spread the love


doc
Gerardo Hernández, een van de Cuban Five, is deze namiddag vrijgelaten uit de isoleercel waarin hij sinds 21 juli opgesloten was, dankzij een intense campagne gevoerd door zijn advocaten en duizenden mensen over de hele wereld.
Daar waren ondermeer meer dan 1000 boodschappen bij, gericht aan het Federal Bureau of Prisons via de www.freethefive.org site, de site van het VS-Free the Five-comité.

Leonard Weinglass, een van Gerardo’s advocaten, bezocht hem dit WE samen met zijn mede-advocaat Peter Schey. Deze morgen beschreef hij nog de onaanvaardbare omstandigheden waarin Gerardo opgesloten zat. “Gerardo’s moreel is goed, maar hij lijdt erg onder de omstandigheden van zijn opsluiting. De buitentemperatuur was meer dan 38°C en de lucht binnen de cel was zo verstikkend dat Gerardo op de grond moest gaan liggen om wat frissere lucht te krijgen via de kier onder de deur. Hij kreeg zijn bloeddrukmedicatie niet, die de dokter hem net voorgeschreven had omwille van het warme weer. De douche was onbruikbaar omdat het water brandend heet was.  Het beddegoed dat hij kreeg was niet proper en de enige optie die hij had was het te wassen in het toilet.
Weinglass: We stuurden een brief van vijf bladzijden naar de gevangenis met een opsomming van alle fouten die ze begingen door Gerardo in deze omstandigheden gevangen te zetten. De brief zette de schendingen van hun eigen reglement op een rijtje.”
Enkele momenten later kwam een nieuw bericht van Weinglass: “Ze hebben hem net terug onder de gewone gevangenispopulatie gezet!
Dankzij de enorme inzet van de advocaten en van de internationale solidariteitsbeweging met de Cuban Five is een einde gemaakt aan de onwettige opsluiting van Gerardo in een strafcel. Dank aan iedereen die zo snel gereageerd heeft in deze noodsituatie.

Het is duidelijk dat de strijd om Gerardo en de rest van de Cuban Five vrij te krijgen versterkt moet worden. Wat je nu al kan doen is Gerardo een brief schrijven om hem te laten weten dat je aan zijn kant staat in deze strijd.  Blijf goed geïnformeerd via www.cubanismo.net zodat we steeds snel in actie kunnen komen.

Noteer alvast de actie op 12 september te Brussel.

 

adres Gerardo:

 

Gerardo Hernández

# 58739 – 004

US Penitentiary Victorville

PO Box 5300

Adelanto, CA 92301

U.S.A                                                                          

take down
the paywall
steun ons nu!