De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Climaxi stuurt filmpje N42/mobiliteit naar verkiezingkandidaten

Climaxi stuurt filmpje N42/mobiliteit naar verkiezingkandidaten

Op 6 mei lanceerde vzw Climaxi zijn verkiezingscampagne. Met een aantal filmclipjes willen we de eisen van een aantal bevolkingsgroepen bij de verkiezingskandidaten brengen. Wij ondersteunen een aantal thema’s die passen binnen onze visie rond een consequenter klimaatbeleid.

donderdag 8 mei 2014 17:16
Spread the love

Op 6 mei lanceerden vzw Climaxi en het Actiecomité N42 hun verkiezingscampagne. Met een aantal filmclipjes willen we de eisen van een aantal bevolkingsgroepen bij de verkiezingskandidaten brengen. Wij ondersteunen een aantal thema’s die passen binnen onze visie rond een consequenter klimaatbeleid.

Voor het eerste filmpje is dat een reportage over de (F)autostrade: dwars door Oost-Vlaanderen wordt een nieuwe verbinding opgezet tussen het zuiden van Nederland en het Noorden van Frankrijk. Langs de R4 en de N42 worden een aantal knooppunten weg gewerkt. Aan de bevolking wordt dit voorgesteld als lokale doorstroming, lokale veiligheid en leefbaarheid.

Niets is minder waar: de knooppunten vormen schakels in een mobiliteitsbeleid dat voor de meerderheid van de bevolking niets dan lasten met zich meebrengt: fijn stof, lawaai, uit mekaar halen van gemeenschappen enz…

De meeste mensen zijn hier niet mee gediend. Wie deze mening deelt, willen we uitdrukkelijk vragen om dit verkiezingsclipje door te sturen naar de lijsttrekkers en lokale kandidaten van verschillende partijen in Oost-Vlaanderen. Aan de kandidaten willen we vragen mensen een duidelijk antwoord te geven. Die antwoorden publiceren wij graag op onze website: www.climaxi.org

HET FILMPJE: https://vimeo.com/94504910

elisabeth.meuleman@groen.be

kabinet.schauvliege@vlaanderen.be

schepen.declercq@gent.be

kabinet.vandenbossche@vlaanderen.be

matthias.diependaele@n-va.be

cindy.franssen@vlaamsparlement.be

jenne.depotter@zottegem.be

kurt.deloor@vlaamsparlement.be

sofie.hoefman@n-va.be

johanvandurme@skynet.be

nina.de.wolf@hotmail.com

sarah@pirateparty.be

take down
the paywall
steun ons nu!