De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Carnage

Carnage

maandag 7 januari 2013 17:23
Spread the love

La condition humaine anno 2012 in de New Yorkse upper-class zoals u het nog niet zag! Via sterk uitvergrote en karikaturale personages slaagt Polanski er in deze komedie in om op geraffineerde wijze de cynische en wrede aard van de mens bloot te leggen.

Twee koppels uit de New Yorkse beau monde komen samen om een schijnbaar akkefietje tussen hun beider zoons uit te klaren. Het aanvankelijk vreedzame gesprek ontaardt in scheldpartijen en verwijten heen en weer. De situatie loopt helemaal uit de hand.

Vooral de synergie tussen het echtpaar Longstreet, vertolkt door Jodie Foster en John C. Reilly, spant de kroon. Foster is in grote doen als immer politiek correcte schrijfster die zich ontpopt tot een ware hysterica en Reilly is voor een keer niet getypecast als lamme goedzak, alhoewel dat in het begin zo lijkt. Tel daar nog bij Kate Winslet als upper-class trut en Christhop Waltz als gehaaide zakenman en je krijgt vuurwerk.

Carnage is evenwel geen Polanski Grand cru zoals Rosemary’s Baby of The pianist, daarvoor is het verhaal wat te drammerig en te lang uitgesponnen. Deze komedie werkt echter toch regelmatig op je lachspieren!

take down
the paywall
steun ons nu!