De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Captain America: the first avenger

Captain America: the first avenger

maandag 7 januari 2013 22:06
Spread the love

Captain America is een film gebaseerd op de gelijknamige comic over de superheld van Marvel Comics.Steve Rogers is een doordeweekse jongen die maar één ultieme droom heeft:soldaat worden.Keer op keer echter wordt hij afgewezen op basis van zijn kleine, schriele gestalte en een resem aandoeningen.Maar op een dag heeft hij geluk wanneer een dokter in hem de toekomstige supersoldaat ziet.Via een serum krijgt hij superkrachten.Wanneer hij een kind uit de klauwen van een crimineel redt wordt hij volksheld nummer één.Toch is dit niet zijn finale doorbraak.Zijn rol als mascotte die als een clown showtjes opvoert om rekruten aan te trekken zint hem niet.

Geleidelijk wint hij toch het vertrouwen van de legeroverste. Captain America ontpopt zich als een onversaagde held in een speciale missie.Doel is om de vileine nazi Red Skull en diens geheime organisatie Hydra te ontmantelen.De snodaard biedt echter behoorlijk wat weerstand. Zal Steve slagen in zijn missie?

Deze film is hypergestileerde pulp opsgesmukt met vele special effects.Een must voor de liefhebbers om hem in de bioscoop te zien.Het verbeeldt het oeramerikaans sprookje: de nitwit die het schopt tot superheld.From zero to hero.Deze boodschap ligt er vingerdik op. Dat stoort me mateloos.Verwacht geen gelaagde film met psychologische diepgang.Dit is voer voor liefhebbers van hersenloos vertier.

take down
the paywall
steun ons nu!