De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Calvaire

Calvaire

maandag 7 januari 2013 21:52
Spread the love

Marc Steven is een charmezanger van tweede garnituur die zijn kost verdient met het opvrolijken van feestjes allerhande. Na een kerstoptreden in een bejaardenhuis krijgt hij autopech in het midden van een bosrijke streek. De vreemde passant Boris die naar zijn hond op zoek is, brengt hem naar een afgelegen herberg. De herbergier Bartel is de gastvrijheid zelve. Nietsvermoedend gaat Marc op zijn voorstel in om er enkele dagen te logeren.

Maar als Marc na een wandeling terugkeert vertoont Bartel mysterieus gedrag. Hij heeft in de camionette zitten snuffelen. Wat Marc niet weet is dat Bartel een gebroken man is met duistere fantasieën. Zijn herberg was immers ooit een bloeiende commerce en hij was geen onaardige komiek. Toen zijn vrouw hem verliet bleeft hij berooid en geruïneerd achter.

Hij ziet in Marc de reïncarnatie van zijn overleden vrouw Gloria op wie hij alsnog wraak wil nemen. Als een baarlijke duivel laat hij Marc gruwelijke folteringen doorstaan. Wat volgt is één lang uitgesponnen martelgang. Zal hij zich uit deze benarde positie weten te bevrijden?

Fabrice du Welz neemt je naar een inferno zonder weerga. Calvaire is een horrorprent pur sang. Zonder de opsmuk van special effects, zombies of liters bloed slaagt hij er in een ijzingwekkende film neer te zetten. Niet voor teergevoelige zielen, deze macabere prent. Een pak minder spectaculair dan Vinyan van dezelfde regisseur, maar veel beter.

take down
the paywall
steun ons nu!