De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brussels by night

Brussels by night

zondag 15 augustus 2010 22:52
Spread the love

Ik ben net terug van een lange wandeling langs de straten van Oudergem, in de gietende regen. Na een ganse dag blokken, verlangt een mens naar een stevige wandeling. Of het nu regent of niet …

Gewoon wandelen op intuitie, je eigen impulsen volgend, kan heel aangenaam zijn. De Landschapschildersstraat ben ik puur vanwege de lyrische naam ingeslagen. En dan de Waversesteenweg door, helemaal tot aan de Vorstlaan. Ondertussen kom je o.a. Marokkaanse, Italiaanse en Vietnamese restaurants tegen, een winkel gespecialiseerd in bonsaibomen (!), een gigantische dierenwinkel, een handelszaak met babyspullen. En dat op één straat!
Ik vertoef nu zeven jaar in Brussel en nog steeds ontdek ik nieuwe buurten, winkels en restaurantjes. De stad is ook steeds onderhevig aan verandering. Het kleine eethuisje op de Jaargetijdenlaan (La Citronelle-Chez Marie) waar ik graag met mijn ex-vriendin ging eten, is nu een antiekzaak.
Maar om in Brussel van al dat moois te kunnen genieten, leef je best niet op straat. De armoede is hier vaak schrijnend en de vele daklozen in de metrohal in Brussel Centraal vormen een triest contrast met de rijke Louizalaan. Brussels by night is niet voor iedereen hetzelfde.

take down
the paywall
steun ons nu!