De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brassafrik – The Ghana Connections!

Brassafrik – The Ghana Connections!

maandag 6 mei 2013 15:56
Spread the love

Brassafrik: The Ghana Connections ft. Joseph Darko, Moses Batintora, King Ayisoba

Brassafrik staat voor de muzikale uitwisseling tussen Afrika en de rest van de wereld. Na een eerste album en een aantal stevige concertreeksen in binnen – en buitenland gaat de groep een nieuwe uitdaging aan: Brassafrik – The Ghana Connections!

Sinds haar ontstaan in 2008 ontwikkelt Brassafrik een eigen stijl die traditionele West-Afrikaanse ritmes op een originele manier verweeft met eigenzinnige blazerspartijen en arrangementen. Deze unieke stijl is geëvolueerd en uitgegroeid tot een klankconcept dat meermaals heeft bewezen geen simpele eendagsvlieg te zijn. Meer nog: tijdens de residentie in Ghana gingen de muzikanten van Brassafrik gretig de confrontatie aan met verschillende muzikale werkwijzen en tradities.

De behoefte om de eigen sound te toetsen aan de Ghanese traditionele muziek en ritmiek (Highlife, Agbadza, Gome, Lolo) wordt gevoed door de drang en de zoektocht naar nieuwe artistieke elementen en ontmoetingen. De verrijking is intrigerend én wederzijds. Wind Afrique heeft als specialiteit de Ghanese Highlife en Afro-Fusion. Dit muzikale collectief won de afgelopen jaren verschillende prijzen: ‘Face of Africa’, ‘Best Afro group 2007’ en ‘New Music Ghana Project 2009’. Het is met trompettist en bandleider Joseph Darko en trombonist Moses Batintora dat Brassafrik muzikale bruggen sloeg. 

Top of the bill is King Ayisoba. Deze zanger en componist is zowat de verpersoonlijking van de revival van de traditionele muziek. Hij is een muzikant ‘pur sang en begeleidt zichzelf op de kologo, een 2-snarige voorloper van de banjo. Ayisoba won in 2007 de ‘Ghana Music Award for Song of the Year’ en ‘the Traditional Song of the Year’. Hij gebruikt zijn stem, traditionele ritmes en instrumenten op een originele wijze wat resulteert in ijzersterke songs en een ongehoorde klank.

I.s.m. Met-X

Klik hier voor meer info en tickets.  

take down
the paywall
steun ons nu!