De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boulos (PSOL) bereidt een frente ampla voor om het Bolsonarisme te verslaan in São Paulo

Boulos (PSOL) bereidt een frente ampla voor om het Bolsonarisme te verslaan in São Paulo

dinsdag 16 januari 2024 04:59
Spread the love

Boulos (PSOL) neemt de leiding van een Frente Ample bij de gemeente raadsverkiezingen van oktober in São Paulo. Huidig burgemeester, een Bolsonaro adept, Ricardo Nunes, was de laatste jaren maar weinig zichtbaar in São Paulo. Hij zegt dat hij voornamelijk met de financiën bezig was. Boulos die weer burgemeester wil worden zoals in 2019 gaat nu niet met Erundia in coalitie maar met Marta Suplicy, de PT, PCdoB, PV, REDE, PDT en UP.

Boulos is een sociaalwerker die federale deputé is. Hij heeft een youtube kanaal café com Boulos, waarmee hij wekelijks de actualiteit overloopt. Hij zal met Marta Suplicy (geen partij) als vice naar de kiezer gaan. Suplicy is verschillende keren burgemeester geweest en heeft gebroken met Nunes omdat ze vond dat hij te Bolsonaristisch was. Met de stemmen van Marta is hij bijna zeker aan de winnende hand in een Frente Ampla die ook nog een de orthodoxere progressieve krachten bevat.

Dezer dagen zit Boulos in China en Parijs bij Anne Hidalgo. Daar bespreekt hij de 15 minuten stad, hij zou dit concept willen invoeren in São Paulo. Hij is is opzoek om in São Paulo mensen op 15 min van hun werk te laten leven en ook voor vrije tijdsbesteding. Het is nog niet duidelijk of er al een partij programma is van de frente ampla.

De verkiezingen zijn in oktober en de tweede rond in november. Het lijkt geen grote impact te zullen hebben op de loop van de zaken in Brazilië volgens Oliver Steunkel (Fundação Getúlio Vargas) in Americas Quarterly.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!