De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

#BIAS FESTIVAL DIGITAL

#BIAS FESTIVAL DIGITAL

woensdag 13 februari 2019 15:59
Spread the love
#BIAS FESTIVAL DIGITAL

vrij 1/3 2019 | 20:30 

zat 2/3 2019 | 17:00 & 20:30 @ DeCentrale 

#BIAS is het tweede deel uit de Big Data Trilogie van het innovatieve collectief playField. De voorstelling kadert binnen FESTIVAL DIGITAL, dat georganiseerd wordt door KOPERGIETERY.

Tijdens het festival worden deel I en II uit de Big Data Trilogie van playField gepresenteerd: #1 Hollow (in de Kopergietery) en #2 Bias (in de Centrale). Met deze voorstellingen laat het gezelschap je als publiek op speelse wijze nadenken over de impact van data en digitalisering op onze maatschappij en op onszelf. We leven in tijden waar technologie sneller evolueert dan de gemiddelde persoon aankan. Met deze trilogie richt playField. onze aandacht op ‘big data’ die veelvuldig aanwezig zijn in ons dagelijks leven, zonder dat we het goed en wel beseffen. 

Waar het eerste deel uit de trilogie, #HOLLOW, focust op het vrijgeven van persoonlijke informatie, gaat het tweede deel #BIAS over de futiliteit van die persoonlijke informatie. Wat zijn al onze individuele keuzes (onze persoonlijke informatie) eens ze in een big data set terechtkomen? Niets meer dan cijfertjes. Niets meer dan eentjes en nulletjes…

In #BIAS gaat playField. met de toeschouwers op zoek naar hoe ze de individuele keuzes van alle toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor een computer zijn: een code die hun keuzes blootlegt en dus hun ‘identiteit’. Samen creëer je dus een algoritme. En eens dit algoritme in werking, wordt de impact op jezelf en de anderen merkbaar.
Maar zijn de individuele keuzes die we maken niet net wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid niet meer dan een illusie?

CONCEPT & SCENOGRAFIE: playField. | PERFORMANCE: Carine Van Bruggen & Mitch Vanlandeghem, Trine Thielen & Mathilde Strijdonk | COPRODUCTION: VIA ZUID talentontwikkeling & Cultura Nova Festival

http://kopergietery.be/nl/productie/festival-digital

max. 16 deelnemers –  taal: Engels | Vooraf inschrijven noodzakelijk! 

standaardprijs :€ 13 | reductieprijs € 8 

Tickets: http://kopergietery.be/nl/productie/bias

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Ham 72 (glazen deur)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!