De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bewijs dat de VS een 3e Wereldoorlog plant tegen zowel Rusland als China

Bewijs dat de VS een 3e Wereldoorlog plant tegen zowel Rusland als China

dinsdag 16 mei 2023 21:10
Spread the love

Het hierna volgende nieuwsartikel (voorzien van directe links naar de documentatie zodat redacteurs onmiddellijk kunnen natrekken waarop elke bewering erin gestoeld is) werd op 5 mei 2023 ingediend bij 300 (engelstalige) nieuwsmedia en slechts door drie gepubliceerd, en wordt thans opnieuw voorgelegd (enigszins uitgebreid en bijgewerkt) aan hen allemaal, ter heroverweging, vanwege het extreme belang van de degelijk gedocumenteerde en te weinig gerapporteerde feiten die het bevat:

Door Eric Zuesse; 15 mei 2023
(Oorspronkelijke titel: Evidence U.S. Plans a WW III Against Both Russia and China — Follow-Up)

Op 3 mei vertelde de amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan C-Span (1) in een interview dat de amerikaanse regering geen bezwaar zal maken als de regering van Oekraïne zou proberen de Russische president, Vladimir Poetin, te vermoorden of dat ook daadwerkelijk doet. Hij zei: “Dit zijn beslissingen die Oekraïne moet nemen, hoe het zichzelf gaat verdedigen, hoe het zijn grondgebied terugwint, hoe het zijn territoriale integriteit en zijn soevereiniteit gaat herstellen.” Amerika heeft meer dan honderd miljard dollar aan Oekraïne geleverd om Rusland te verslaan en zegt nu dat als Oekraïne een deel daarvan zou gebruiken om Poetin te vermoorden, dat oké is. Dit is een feit zonder voorgaande. (Zelfs Hitler was niet zo doortrapt.)

Eveneens op 3 mei kopte het Japanse persagentschap Nikkei Asia “NAVO opent kantoor in Japan” en berichtte dat “de NAVO van plan is een verbindingskantoor te openen in Tokio, Japan, het eerste in zijn soort in Azië.” De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie wil nu niet alleen de anti-Russische militaire alliantie van Amerika worden, maar ook de anti-Chinese militaire alliantie van Amerika, die de afscheiding van de Chinese provincie Taiwan van China zal ondersteunen (niettegenstaande de amerikaanse regering Taiwan sinds 1972 formeel heeft erkend als onderdeel van China). Daarentegen weigert de organisatie de afscheiding van Oekraïne van de Krim en drie andere oekraiense provincies te erkennen. (Met andere woorden: het amerikaanse regime ondersteunt de afscheiding van Taiwan uit China, maar het verwerpt de afscheiding van Donbass, de Krim, enz. uit Oekraïne.)

Amerika en zijn NAVO ontkennen dat ze zowel anti-Russisch als anti-Chinees gezind zijn en dringen erop aan dat ze in plaats daarvan slechts streven naar een regimeverandering in beide landen, zodat zowel Rusland als China tot respect voor democratie en mensenrechten zullen komen, zoals de amerikaanse regering (die in haar eentje veel meer invasies en staatsgrepen pleegt dan alle andere regeringen in de wereld tesamen) dat doet (wat ze eigenlijk niet doet).

Het amerikaanse Congres werkt nu aan wetgeving die wordt aangekondigd als de “Ukraine Victory Resolution“, maar formeel de titel H.Res.322 “On Ukrainian Victory” draagt, en waarin staat dat het “het beleid van de Verenigde Staten is om Oekraïne te zien zegevieren tegen de invasie en de grenzen terug hersteld te zien tot de internationaal erkende grenzen van 1991.” Dat zou de volledige nederlaag van Rusland in Oekraïne vereisen. Als dat zou gebeuren, zou de Russische president Vladimir Poetin vrijwel zeker aftreden of worden omvergeworpen en vervangen door een leider, goedgekeurd door (lees: benoemd door) de amerikaanse regering. Als dit echter niet zou gebeuren, dan zullen het amerikaanse Congres en de president gebonden zijn, door deze resolutie als wet te hebben aangenomen, om Rusland binnen te vallen teneinde met direct amerikaans militair geweld te bereiken wat het oekraïense leger niet heeft kunnen bereiken. Die invasie van Rusland door de VS en zijn bondgenoten zou de Derde Wereldoorlog, WO-III betekenen. (Hoeveel nieuwsmedia geven om het voorkomen van WO-III? Waarom geven ze er geen reet om? Waarom weigeren ze hun lezers te informeren over dit gevaar, en dat het afkomstig is van de VS en zijn bondgenoten – niet van hun beoogde slachtoffers, Rusland en China? Op 24 januari 2023 heeft het Bulletin of Atomic Scientists hun hoogste “Doomsday Clock Announcement” aller tijden uitgegeven waarin staat dat, nog erger dan tijdens de Cubaanse rakettencrisis van 1962, toen er een Sovjet-Unie was met haar communisme en het militaire Warschaupact: “De klok staat nu op 90 seconden voor middernacht – dichterbij een wereldwijde catastrofe dan ze ooit is geweest.” Wie houdt dit extreme gevaar geheim voor het amerikaanse en geallieerde publiek, en waarom? Wie dienen ze werkelijk?)

De amerikaanse regering heeft zich er nog niet onherroepelijk toe verbonden haar eerdere erkenning dat Taiwan deel uitmaakt van China, in te trekken; maar als ze dat uiteindelijk zou doen, dan zullen Amerika en zijn bondgenoten natuurlijk in oorlog zijn met China, wat eveneens WO III zou betekenen.

Het amerikaanse Congres werkt ook aan iets wat “The Restrict Act” wordt genoemd en dat de staat van beleg zou instellen voor alle nieuwsmedia in de VS, ter voorbereiding van een formele en allesomvattende verklaring van de staat van beleg in Amerika. Door middel van die totale censuur zal het amerikaanse publiek, met betrekking tot zowel Rusland als China (en al de rest), alleen te weten komen wat de amerikaanse regering de Amerikanen zal toelaten te weten. En dit zou het voor het Congres enorm vergemakkelijken om publiekelijk te verklaren dat Amerika in oorlog is met zowel Rusland als China. Dus: de wetgevende voorbereidingen om dit ‘grondwettelijk’ aan te pakken (behalve de overtreding van alleen het Eerste Amendement (2), wat voor deze lui niets betekent) zullen al zijn uitgevoerd.

OPMERKING: Dit bericht wordt gelijktijdig verspreid en ingediend voor publicatie, vrij van enig auteursrecht, aan alle nieuwsmedia in de VS en het VK.

PS: op 15 mei 2023 (tien dagen nadat dit artikel op honderden nieuwssites was ingediend), hebben slechts twee van de honderden sites waarnaar ik het had gestuurd, het gepubliceerd, op de huidige site na, The Duran (waar ik het zelf direct heb gepost). Het zijn SouthFront en Dehai News. Alle andere (nu, tien dagen later), inclusief alle MainStream ‘nieuws’-Media, hebben het afgewezen (of misschien nog niet gepost). Dat is minder dan 1% van de nieuwssites waarnaar het op 4 mei was gestuurd. Is er iets mis met dit artikel? Of is er iets mis met vrijwel alle nieuwsmedia in de VS en hun geallieerde landen? Is dat censuur? Waarom hebben al die censoren (lees: “eindredacteurs”) dezelfde beslissing genomen (om dit artikel niet te publiceren)? Waarom? Ligt de beslissingsmacht daadwerkelijk ergens anders, misschien bij de personen die ook de controle uitoefenen over de V.S.-regering?

Bron: The Duran (theduran.com)

Noten van vertaler:
(1)
: C-Span: semi-publiek TV-netwerk in de V.S., een wettelijk opgelegd samenwerkingsverband van meerdere commerciële omroepen, dat uitsluitend verslag doet van het reilen en zeilen op Capitol Hill, de amerikaanse regering, kamer en senaat.

(2): The First amendment (kort): “het congres mag geen wetten uitvaardigen die een beperking opleggen aan de vrijheid van godsdienst, vrije meningsuiting, persvrijheid, vrijheid van vereniging, vrijheid om de regering te verzoeken om herstel van grieven.”

—————

Het nieuwe boek van onderzoekshistoricus Eric Zuesse, AMERICA’S EMPIRE OF EVIL: Hitler’s Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, gaat over hoe Amerika de wereld na de Tweede Wereldoorlog overnam om haar tot slaaf te maken van amerikaanse en geallieerde miljardairs. Hun kartels onttrekken de rijkdom van de wereld door controle over niet alleen hun ‘nieuws’-media, maar ook over de sociale ‘wetenschappen’ – door het publiek te bedriegen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!