De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

België trekt ten oorlog tegen Libië. Ga ervoor liggen!

België trekt ten oorlog tegen Libië. Ga ervoor liggen!

woensdag 25 mei 2011 14:50
Spread the love

Volgende FLASH MOB DIE IN
Afspraak op woensdag 18u00 (stipt)
Sint Pietersstation Gent

breng een wit laken mee!

De oorlog tegen Libië gaat zijn derde maand in. De dodentol loopt op. Een oplossing is niet in zicht. Zolang de oorlog duurt, maken wij het verzet ertegen zichtbaar. Op 8 juni vallen we om 18u gehuld in witte lakens voor dood neer voor het Sint-Pietersstation.

Oorlog beschermt geen mensen
België trekt ten oorlog tegen Libië. Het argument hiervoor is de bescherming van onschuldige burgers. Maar mensenrechten bescherm je niet met bombardementen.

Militaire interventie is hypocriet
De meeste Europese landen werkten tot voor kort samen met Khadaffi. We leverden hem massaal wapens. Diezelfde landen bombarderen nu met het argument de mensenrechten te beschermen.

NAVO doet conflict escaleren
De balans na drie maanden bombarderen oogt triest. De dodentol wordt geschat in de duizenden. De escalatie van de oorlog drijft bovendien duizenden mensen op de vlucht. De NAVO-interventie dreigt te verzanden in een lang aanslepende oorlog.

Bombardementen lossen niets op
In deze complexe wereld met zijn even complexe conflicten bestaan geen simpele of perfecte remedies. Maar één ding staat vast: een militair optreden verergert het probleem. De militaire logica verscherpt de tegenstelling en neemt de ruimte voor een politieke oplossing weg. België en de internationale gemeenschap moeten niet inzetten op militaire operaties, maar zoeken naar vreedzame oplossingen.

Meer info:
www.vredesactie.be
www.intal.be
www.vrede.be

take down
the paywall
steun ons nu!