De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

BDW vs BDW

BDW vs BDW

maandag 11 februari 2013 14:40
Spread the love

Open brief aan de Grote Leider

Dag Magere Man,

Nee, ik ben niet bereid Volksgenosse te worden van je Califlandria (Calimero-Vlaanderen). Ik voel me helemaal niet lotsverbonden met VOKA, Unizo, baron Buyse, Bertje Degraeve en andere ikke ikke ikke’s.

Als ik je ooit eens tegen het sprietlijf loop (you never can tell) – hablaré español, eller kanske svensk, ou verlan* (pas cilfa à lépar) – laisse bétom – well, anything but Dutch. Aisumasen (I am sorry). Of ‘kgoa allichte tog en bitsje wesfloams klapp’n.

Ik heb geen regenboogtrui (ik laat die liever aan Sven of Philippe) maar ik heb wel een prachtig Koreaans t-shirt. In de zomer zal ik als rassereiner Vlaming daarmee eens komen paraderen in tstad dat van jou alleen is. En in de winter mag je me zeker verwachten, dan kom ik eens ‘mei snieballen smite’. Gezellig Allen Samen.

Hip of Hop? In mijn jonkheid vonden sommigen rock ‘n roll duivelsmuziek. Dort wo man Schallplatten zerschmettert, zerschmettert man am Ende auch Menschen.

En kinderen maken lawaai – ook al eens aan gedacht om een muur te bouwen rond speeltuinen, scholen? En met buiten spelen kweek je hangkinderen, nietwaar?

Enfin, ik vraag Brabo om die hand eens in tskoon verdiep te keilen. En ik hoop dat je nog veertig kilogram kan afvallen.

Salaam,

BDW

(Bernard De Witte)

* verlan : frans waarin men alle lettergrepen omdraait – cilfa = facile, lépar = parler, bétom = tomber

take down
the paywall
steun ons nu!