De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Asif Ali Khan concerteert op 24 maart in Molenbeek

dinsdag 19 maart 2013 14:37
Spread the love

Na een prachtoptreden in Bozar (september 2011) komt Asif Ali Khan terug naar Brussel voor een exclusief optreden in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Molenbeek. Dit interreligieus concert vindt plaats op zondag 24/03/2013.

9 Pakistaanse broers zijn top-soefimuzikanten

Asif Ali Khan uit Pakistan is een vooraanstaand vertegenwoordiger van de Qawwali, de soefimuziek uit zuidelijk Azië. Hij is een protegé van wijlen Nusrat Fateh Ali Khan, die het genre bekendmaakte bij een westers publiek. En hij concerteert niet alleen maar brengt al zijn broers mee.

Het betreft stuk voor stuk topmuzikanten die heel de wereld afreizen en met hun religieus geïnspireerde gezangen & sterk opgebouwde en uitermate meeslepende ritmes overal hun publiek weten in te palmen.

Dat wordt niet anders in de toch markante setting van de katholieke St-Jan-de Doper-kerk van Molenbeek, architecturaal een modernistisch pareltje.

Via de interreligieuze concerten wil de Foyer mensen van verschillende religieuze en culturele achtergronden samen laten genieten van muziek die diep geworteld zit in verschillende religieuze tradities. Door dat in een bijzonder kader zoals de Sint-Jan-de-Doperkerk in Molenbeek te doen krijgen de bezoekers ook een andere kijk op de realiteit van Molenbeek en Brussel.

Door samen te werken met artiesten  van het hoogste niveau vertrouwen wij erop, zoals ook is gebleken uit de voorbije edities, dat het gebeuren een universeel karakter krijgt en dus de culturele verschillen kan overstijgen. Er komt dan ook een gemengd publiek op af.

In Molenbeek  woont & leeft ook een Pakistaanse gemeenschap die ongetwijfeld tijdens en na het concert voor een opmerkelijke couleur locale zal zorgen.

Via  de Foyer-website vindt u meer info vinden en alvast een smaakmaker (video):

Asif Ali Khan & Party op zondag 24 maart 2013 (20u) in St-Jan-de-Doperkerk te Molenbeek

Tickets 10€, reserveren kan per mail naar Rita Devriese of telefoon 02/411.74.95

Een organisatie van integratiecentrum Foyer  

take down
the paywall
steun ons nu!