De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verkeersveiligheid, misdaad, collectieve intelligentie, apps, technologie, mobiliteit -

Apps voor verkeersovertreders.

vrijdag 17 januari 2014 10:53
Spread the love

Allerlei apps moeten het mogelijk maken snelheidscontroles, parkeerwachters, alcoholcontroles, verstopte sluipwegen e.d. te ontwijken.

Chauffeurs nemen woorden in de mond ‘als wettelijke zelfverdediging’? Tegen wie, vraag ik mij dan af: voetgangers, kinderen en fietsers, milieu-eisen of wat ? Ok, de ruimtelijke ordening en snelheidsignalisatie zijn een soep in ons land, en er zijn nog wel meer redenen om zich gehinderd te voelen door de oplossingen van ‘de staat’.
Maar vele van die apps horen in feite thuis in de afdeling ‘aanzetten tot misdrijven en bendevorming’. 

Ik zou de mening van deze chauffeurs nog eens willen horen over een app die bijwerkende ziekte-uitkeringsgenieters verwittigt van de komst van een controle-inspectie !!

Toch moeten we ook respect hebben voor de creativiteit en de mogelijkheden van de ontwikkeling van technologie in dit corporatistische (wij snel-mobielen onder mekaar)- milieu. Het maakt ontwikkelingen mogelijk van oplossingen die effectief meer veiligheid en gebruiksvriendelijkheid brengen in de openbare ruimte waar zoveel verschillende behoeften en belangen moeten kunnen verenigd worden. 

Ga bijvoorbeeld eens serieus in op die snelheidsbegrenzer.
Ik ben vragende partij voor een app die mijn motor begrenst tot de voorgeschreven lokale snelheden. Iets heel anders dan een app die mij aanzet om overal de snelheidsbeperking te negeren behalve daar waar ik kan bestrafd worden..!

http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/rijkswaterstaat-beproeft-snelheidsslot/

http://——http://www.radio1.be/hautekiet/verkeersapps-maken-politiewerk-moeilijker——

take down
the paywall
steun ons nu!