De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ahidar lobbyt voor Marokkaanse annexatie W. Sahara in België

Ahidar lobbyt voor Marokkaanse annexatie W. Sahara in België

donderdag 5 mei 2022 20:29
Spread the love

Het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse berichtte vandaag over de lancering van ‘het Belgisch Ondersteuningscomité voor het Marokkaanse autonomieplan in de Sahara’. Een lobbygroep die Brussel moet overtuigen om de Allawitische annexatie van de Westelijke Sahara te erkennen.

Fouad Ahidar van Vooruit maakt deel uit van deze lobbygroep. Dit staat te lezen op zijn Facebookpagina. Ook andere Belgische politici steunen het initiatief voor Marokkaans autonomieplan. Onder hen Hugues Bayet van de Socialistische Partij. Ook aanwezig was Rachid Madrane, de voorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

Hoewel niet bekend is wat het standpunt van de partij van Ahidar is over deze kwestie, blijft het echter vreemd dat een Vlaamse volksvertegenwoordiger de kant van Marokko kiest.

Zowel het Marokkaanse persbureau als de Marokkaanse ambassade in Brussel hebben het bericht over het opgerichte steuncomité vandaag met veel bombarie uitgebracht.

Fouad Ahidar geldt als een fanatieke verdediger van de belangen van Rabat. Hij is ook vaak te vinden op recepties zowel in België als in Marokko georganiseerd door de Marokkaanse autoriteiten.

Ahidar, die zweeg over de Marokkaanse repressie in Arif, viel de Riffijnse activisten aan en noemde hen ‘gekken die niet weten hoe sterk de Marokkaanse staat is’. Ahidar benadrukte, tijdens een Makhzen feest in Marokko dat de Marokkaanse staat genoeg troefkaarten heeft, zoals migratie en terrorisme, om met de EU te onderhandelen.

lobby1

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!