De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

78e boekenbeurs op gang getrapt !

78e boekenbeurs op gang getrapt !

vrijdag 31 oktober 2014 12:22
Spread the love
De 78e boekenbeurs is gisteren plechtig geopend.Men zou haast vergeten dat er naast de biografie van Julien Schoenaerts nog zo’n 60.000 andere boeken te vinden zijn. Wij zochten er opnieuw tien uit om in de kijker te zetten.

De boeken van Dirk Bracke blijven populair bij jongeren, de titels IQ 140 en Sweet Sixteen worden gretig bekeken en gekocht op de stand van Abimo. Abimo dat ook een heel groot aanbod kinderboeken en vertelboeken heeft.  In de bioscoop loopt momenteel de film The Labyrinth Runner. Het gelijknamige boek De Labyrintrenner van James Dashner kan je vinden op de stand van uitgeverij WPG, waar tevens meerdere Nederlandse uitgevers gevestigd zijn. Het vierde boek dat de aandacht verdient is Divergent van Veronica Roth, tevens van dezelfde uitgeverij. Het boek is het eerste deel in een trilogie en is ook verfilmd. Bestseller op de stand is het meer dan 100.000 keer verkochte boek Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans, een oorlogsverhaal dat verschillende prijzen wegkaapte en last but not least op deze stand Mockingjay, het boek van The Hunger Games. Ook de kinderboeken en strips staan dit jaar in de kijker. Zo troffen we bij uitgeverij De Vries – Brouwers de boekjes van Jasper aan. Moderne voorleesboekjes die gemaakt zijn in de wereld van het kind. De uitgeverij geeft nog heel wat andere voorleeswerken uit, waaronder ook Moedige Mollie.  Boeken die het ook nog altijd heel goed doen zijn de verhalen over waargebeurde feiten, zoals het verhaal van Emma, die het busongeval in Sierre meemaakten. Het boek zou het “ware  verhaal” vertellen over de verschrikkelijk busramp die aan vele kinderen het leven kostte. U ziet voor elk wat wils op deze 78e boekenbeurs in Antwerp Expo. Nog tot 11 november alle dagen open.   Pascal Van Nuffel

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!