De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Schietincidenten in Amerika anno 2022

Schietincidenten in Amerika anno 2022

vrijdag 27 mei 2022 15:05
Spread the love

Zo is het gemakkelijk: eerst koop je als Amerikaan een heel wapenarsenaal. Daarna worden kinderen en volwassenen neergeschoten. Daarna ga je zitten bleiten en aan de wereld zeggen dat de politie te weinig doet.

Kijk lieve mensen: Niet de politie schiet in het wilde weg mensen neer.

Eric Clapton zong het nog in 1989: “Before you accuse me, take a look at yourself!”

Volgens de pers (internet) duurde het anderhalf uur voor aleer er versterking kwam en de jonge schutter kon worden geneutraliseerd.

Precies dat nemen de Amerikanen de politie kwalijk: dat ze te weinig middelen hadden om iets te doen en … dus moeten ze wachten op collega’s

Wat willen ze dan? Dat de politie nog van meer wapens voorzien worden zodat ze onmiddellijk kunnen handelen?

Dit is een doodlopend straatje … of een vicieuze cirkel. Of een spiraal. Altijd maar meer en meer en meer tot de markt verzadigd is en er iets gebeurd waardoor de markt instort en men terug van 0 (nul) kan beginnen … net als in de economische wereld.

Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden, en dat bewijzen ze ook. Er zijn meer wapens in omloop dan er Amerikanen leven.

Het is niet fout om een economie af te stellen op winstgevende industrieën, maar het wordt iets anders als erdoor bewust mensen worden vermoord …

Maar ja, de wapenlobby is zo sterk en er gaan miljarden dollars om … en daarom is en blijft de wapenwet soepel want alles moet kunnen.

Waarom dan geen 5-jarige achter het stuur van een auto zetten en zeggen: “Rij maar naar school, ik heb nu geen tijd. Ik kom straks de auto wel ophalen.”

Men kan erom lachen, maar drama’s worden langzaam vergeten, behalve bij de getroffenen die het levenslang met zich meedragen als een last en als het drama groot genoeg is, generaties later nog.

Het zijn de grote kleine drama’s die “les petits histoires” worden en na nog langere tijd faits-divers en uiteindelijk een vermelding worden in de wikipediapagina’s waar iedereen de verhalen kan raadplegen.

Maar … als je mijn vrijheid afneemt, neem ik mijn andere geweer en neem ik de vrijheid om jou neer te leggen, net als in een western.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!