De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

10 maart 2017, Oorspronkelijke Bewoners marcheren naar Washington DC

10 maart 2017, Oorspronkelijke Bewoners marcheren naar Washington DC

maandag 27 februari 2017 22:53
Spread the love

2017/02/27 Pressenza New York

 De Standing Rock Sioux Tribe en inheemse grassroots leiders doen een beroep op onze bondgenoten in de Verenigde Staten en over de hele wereld om deel te nemen aan een vreedzame mars naar Washington DC.

Wij vragen dat je opkomt in solidariteit met inheemse volken over de hele wereld en eist dat inheemse rechten worden gerespecteerd. Dit gaat niet over één stam, maar  overalle Inheemse Volkeren.

Standing Rock en Inheemse Volkeren van heel Turtle Island (Schildbad Eiland) zullen een mars in gebed en actie leiden naar Washington DC op 10 maart 2017.

Voor degenen die niet met ons mee kunnen marcheren, vragen wij u vreedzame actie te ondernemen thuis in uw tribale naties, staten, steden, dorpen en provincies.

Evenementenkalender: 

07-09 maart // inheemse leiders en hun bondgenoten zullen lobbyen in de hallen van de macht in Washington DC ten behoeve van de bescherming van alle stammen.

10 maart // inheemse volkeren   hun bondgenoten – verzamelen in duizenden – zal verzamelen voor een mars van het winkelcentrum The Mall naar het Witte Huis te beginnen om 10 uur. Na de mars, zullen we verzamelen voor een rally op de Ellipse. Hier zullen we onze eisen stellen aan de nieuwe regering.

Indigenous Environmental Network

https://facebook.com/catchthemes

Opmerking: Turtle Island is de naam van Noord-Amerika, volgens sommige inheemse groepen.

bronnen; Pressenza en Facebook images 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!