Foto: samidoun.net
Opinie - Palestinian Student Frameworks, Samidoun

Oproep studentenbeweging Gaza tot revolutionaire escalatie wereldwijde studentenintifada voor Palestina

Een oproep van de Palestijnse studentenbeweging in de Gazastrook aan de wereldwijde studentenbeweging om de genocidale oorlog te stoppen.

woensdag 5 juni 2024 10:21
Spread the love

 

Het is tijd voor een revolutionaire escalatie van de wereldwijde studentenintifada voor Palestina

We schrijven deze oproep vanuit onze studentenbeweging in de Gazastrook, vanuit het hart van bezet Palestina, onder de brutale zionistische bombardementen, explosies en de klauwen van de monsterlijke nachtmerrie van de dood die om ons heen loert in elke hoek, huis en straat.

We halen het op uit gevangeniscellen, van onder de verwoesting en vanuit het puin, om het naar onze medestudenten, onze kameraden, broeders en zusters, in alle universiteiten, scholen en instituten van de wereld, waar dan ook, te sturen.

We richten ons op de mondiale studentenbeweging die werd gelanceerd om de genocidale oorlog te stoppen die wordt beraamd en gefinancierd door de regeringen van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Canada, Australië en anderen.

Deze moedige studentenbeweging die in de universiteiten is ontstaan als integraal onderdeel van onze strijd, die uitdrukking geeft aan het geweten van studenten en volkeren die verlangen naar gerechtigheid en vrijheid.

Wij in de Gazastrook kijken met trots en eer naar u, omdat u een revolutionaire strijdvoorhoede bent, en een natuurlijk en integraal onderdeel van onze Palestijnse bevrijdingsbeweging.

U heeft een klinkend, eerlijk en helder antwoord gegeven op de Israëlische bloedbaden en degenen die ze financieren, door de confrontatie aan te gaan met de bedrijven van de zionistische oorlog van genocide en etnische zuivering die het leven heeft geëist van duizenden Palestijnse studenten van alle leeftijden, waaronder honderden worstelende Palestijnse studentenleiders, gewond en gevangengezet, naast ons grote verlies door het martelaarschap van onze professoren en leraren, en de vernietiging van onze universiteiten, instituten en scholen.

Vandaag roepen wij u op, temidden van bloedbaden en belegeringen, tot een nieuwe revolutionaire fase van alomvattende escalatie, en om het tempo en het plafond van uw strijd en uw eervolle standpunten, kwantitatief en kwalitatief, tegen de instellingen en bedrijven te verhogen.

Regeringen die deelnemen aan de slachting van onze kinderen, onze studenten en onze mensen in Rafah, Jabalia, Khan Younis en de hele Gazastrook, en tegen de kolonistenbendes, legers van zionistische moordenaars, enzovoort die hun misdaden in kampen begaan, steden en dorpen op de bezette Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem.

Nogmaals sturen we speciale groeten naar onze broeders en zusters, de studenten van Palestina in de diaspora, en naar onze kameraden en collega’s in de “Students for Justice in Palestine”, het “Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network”, “Palestine Action, ‘ en de academische boycot- en desinvesteringscampagnes, en we groeten iedereen die heeft deelgenomen en deelneemt aan studentenkampen op elke universiteit, hogeschool en school.

De plicht en verantwoordelijkheid van Palestijnse studenten in de Gazastrook en heel bezet Palestina is standvastigheid, inzet, verzet, eenheid en aansluiting bij het verzet en het volk, totdat de VS de zionistische agressie stoppen en de bezetting wordt verslagen en uit ons land wordt verwijderd, heel ons land, van de rivier tot de zee.

Lang leve de strijd van de Palestijnse studenten voor terugkeer en bevrijding.

Lang leve de internationale solidariteit. Samen zullen we zegevieren.

Secretariat of Palestinian Student Frameworks – Gaza Strip

 

Deze Oproep werd overgenomen van Samidoun – Palestinian Solidarity Network, een internationaal netwerk van activisten om solidariteit te bouwen met Palestijnse gevangenen. Zie About Samidoun. (Samidoun = de vastberadenen)

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!