Interview, Video - Frank Barat

Seun Kuti, zoon van Fela Kuti, over muziek als boodschap van verandering voor de wereld

Nigeriaanse muzikant Oluseun Anikulapo Kuti (1983), alias 'Seun' Kuti is de jongste zoon van Fela Kuti. Tussen concerten door praatte hij met Frank Barat over zijn missie.

vrijdag 28 oktober 2022 11:57

 

“We hebben de koloniale legers van collaborerende Afrikanen geërfd. We kunnen niet voortbouwen op historische bewegingen en politieke partijen en moeten onze nieuwe leiders steeds opnieuw opleiden. Daarom start ik de Volksbeweging terug van mijn vader.”

Seun Kuti ontkent de strijd tegen klimaatverandering niet, maar verwerpt elke hint naar medeverantwoordelijkheid van Afrika. “Heel Afrika vervuilt minder dan de staat Californië. Wij zijn de slachtoffers van de klimaatverandering, niet de daders.”

“Muzikanten kunnen de boodschap uitdragen, maar veel belangrijker is de rol van ingenieurs, dokters, arbeiders. Zij moeten hun talenten gebruiken ten voordele van de wereld, niet voor de winst van enkelen.”

 

(voor NL ondertitels, druk op icoon ondertitels onderaan rechts)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!