Interview, Video - Frank Barat

Sarah Schulman: “Mijn wereldbeeld veranderde compleet toen ik zag wat er echt gebeurde in Palestina”

De Joods-Amerikaanse schrijfster en historica Sarah Schulman vertelt aan Frank Barat hoe zij als jong Joods meisje opgroeide in de VS met het rotsvaste idee van Israël als de enige echt veilige haven ter wereld voor het Joodse volk.

woensdag 19 oktober 2022 14:48

 

Dat Palestijnen ook recht op een mening hadden was een onbestaand concept voor Sarah Shulman. Alles veranderde toen zij voor het eerst naar Israël ging voor een lezing over LGBTQI-rechten. De werkelijkheid van de bezetting en de kolonisatie veranderde haar wereldbeeld compleet.

Sarah Shulman (1958) is Joods-Amerikaanse romanschrijfster, theaterauteur en gay activiste. Ze doceert aan de College of Staten Island en het New York Institute for the Humanities. Ze schreef fictie en non-fictie, theaterstukken en werkte mee aan vier filmdocumentaires.

(voor NL ondertitels, klik op icoon ondertiteling rechtsonder)

(druk op icoon rechts onderaan scherm voor NL ondertitels)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!