Foto: Alisdare Hickson, Flickr / CC BY-SA 2.0 (More information about the rights of this work, see below article)
Opinie - Een Andere Joodse Stem

De weg naar vrede komt door gerechtigheid: België moet actie ondernemen

woensdag 12 mei 2021 22:44
Spread the love

 

De leden van Een Andere Joodse Stem zijn bezorgd en kwaad over de recente gebeurtenissen in Palestina-Israël. Wij betreuren het verlies van mensenlevens en het lijden, maar wij weten dat deze het resultaat zijn van het feit dat het recht van het Palestijnse volk op een leven in waardigheid, veiligheid en zelfbeschikking al decennia-lang wordt genegeerd.

De lange jaren van kolonisatie, onteigening en onderdrukking van Palestijnen in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza, en binnen Israël, hebben nu een kookpunt bereikt. Veel leden van onze groep hebben familie en vrienden in Israël, en hebben warme banden met Palestijnen in Gaza, in Jeruzalem, en in Europa. Ons hart bloedt deze dagen, terwijl we weten dat de enige weg naar vrede door gerechtigheid komt.

Daarom sluiten wij ons aan bij de oproep om vandaag te protesteren voor het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel, en op zaterdag voor het Centraal Station van Brussel, om te eisen dat België en Europa snel en concreet actie ondernemen en Israël sanctioneren voor zijn voortdurende schendingen van het internationaal recht.

 

Foto: Alisdare Hickson, Flickr / CC BY-SA 2.0 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!