Foto: Karina Brys

Meer dan 200 mensen voeren actie aan Schumanplein tegen geweld in Soedan

maandag 24 juni 2019 23:20
Spread the love

Meer dan 200 mensen zijn zaterdag 22 juni naar Schumanplein gekomen om te protesteren tegen het geweld in Soedan. Na massale protesten begin april voor de afzetting van president Omar Al-Bashir, koos het leger de kant van de demonstranten en nam de macht over. Maar nu wil het leger de macht behouden in plaats van overdragen aan een burgerregering. Mensen komen dus opnieuw massaal de straat op, maar zij worden met geweld neergeslagen.

Zo zijn er bij een volksopstand begin juni door het leger ruim honderd demonstranten gedood, vrouwen verkracht en lijken in de Nijl gegooid. De betogers op het Schumanplein eisen internationale aandacht voor deze gewelddadige situatie in Soedan. Ze verspreiden ook stickers om zoveel mogelijk mensen te informeren en te sensibiliseren over de gebeurtenissen in Soedan.

Fotografe Karina Brys was erbij. Een fotoreportage:

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

 

Foto: Karina Brys

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!