Stansted 15: Beklaagden vragen om terreurveroordelingen te vernietigen en ontmanteling deportatie-regime

Stansted 15: Beklaagden vragen om terreurveroordelingen te vernietigen en ontmanteling deportatie-regime

De Stansted 15, een groep anti-deportatie activisten die in 2017 een deportatie vlucht van de regering blokkeerden, zullen directe gevangenisstraf vermijden volgens de recente rapporten van Chelmsford Crown Court. Reagerend op de aanwijzingen van de rechter, eisten de aangeklaagden dat hun veroordelingen worden vernietigd en dat de regering het 'vicieuze immigratiesysteem' van het VK ontmantelt.

dinsdag 12 februari 2019 12:39
Spread the love

De Stansted 15, een week terug nog (6 februari) veroordeeld door een rechter van het Crown Court, werden in december veroordeeld na een rechtszaak die duurde van 1 oktober tot 10 december. De jury vond alle vijftien beklaagden schuldig aan ‘opzettelijke verstoring van diensten en bedreiging op een luchtvaartterrein’ onder de wet Luchtvaart en Maritieme Veiligheid van 1990 – een controversieel gebruik van terreurgerelateerd recht.

Alle vijftien aangeklaagden lijken nu directe gevangenisstraffen te vermijden, waarbij 3 een voorwaardelijke straf krijgen en 12 een taakstraf krijgen.

In een verklaring zeiden de Stansted 15: “Deze terreurveroordelingen en de tien weken durende rechtszaak die ertoe hebben geleid, zijn een onrecht dat ingrijpende gevolgen heeft voor ons leven. Deze veroordelingen zullen ons vermogen om te werken, te reizen en deel te nemen aan het dagelijks leven drastisch beperken. Toch worden mensen die asiel zoeken in dit land veel erger behandeld dan dat: ze worden elke dag opnieuw veroordeeld tot een leven in armoede en een realiteit van onzekerheid, door het gemene systeem van het ministerie van Binnenlandse Zaken.”

“Wanneer een land draconische terreurwetgeving gebruikt tegen mensen voor vreedzaam protest, anderen uit hun huizen weghaalt door hen aan te vallen bij dageraad, ze dan gevangen neemt zonder tijdslimiet en hen dan in het midden van de nacht gedwongen op vliegtuigen dumpt, waardoor ze naar plaatsen gaan waar hun leven een risico loopt: dan is er iets heel erg mis. Ieder van ons zou zich enorm zorgen moeten maken over onze democratie en onze toekomst.”

“We eisen dat deze veroordelingen worden vernietigd, en dat de regering het wrede, nauwelijks legale immigratiesysteem dat het leven van zoveel mensen vernietigt, ontmantelt.”

Raj Chada, partner van Hodge Jones & Allen, die alle 15 verdachten vertegenwoordigde, zei: “Hoewel we opgelucht zijn dat geen van onze cliënten een vrijheidsstraf krijgt, is het vandaag nog steeds een trieste dag voor gerechtigheid. Onze cliënten hebben voorkomen dat personen illegaal uit het VK werden verwijderd en hadden nooit mogen worden aangeklaagd op grond van anti-terrorismewetgeving. We beweren dat dit een machtsmisbruik was van de procureur-generaal en de CPS en we zullen blijven vechten in de hoven van beroep om deze onterechte veroordelingen teniet te doen.”

Shami Chakrabarti, Labour Shadow Attorney General, reageerde op de veroordeling van de Stansted 15 en zei: “Het zal een opluchting zijn voor iedereen die waarde hecht aan vreedzame, afwijkende meningen, het proportionaliteitsbeginsel en gezond verstand, dat geen van de Stansted 15 gevangen zit. Maar de veroordelingen met terrorisme blijven een echte zorg met ernstige gevolgen voor hun leven.

“De volgende Labour-regering zal het statuutboek herzien om het recht op vreedzame afwijkende meningen beter te waarborgen. We moeten een einde maken aan deze vijandige omgeving, niet alleen voor kwetsbare mensen, maar ook voor degenen die voor hen opkomen. “

Meer info:

Neem voor media-informatie contact op met Kevin Smith op 07926 222 879 of Matthew Butcher op 07745706480

Of e-mail ons op enddeportationsscf@gmail.com

Gedaagden zijn beschikbaar voor interviews.
Foto’s van hoge kwaliteit en beeldmateriaal van uitzendkwaliteit op aanvraag beschikbaar.

 

Notes:

[1] De Stansted 15 zijn Helen Brewer, 28; Lyndsay Burtonshaw, 28; Nathan Clack, 30; Laura Clayson, 28, van; Melanie Evans, 35; Joseph McGahan, 35; Benjamin Smoke, 27; Jyotsna Ram, 33; Nicholas Sigsworth, 29; Melanie Strickland, 35; Alistair Tamlit, 30; Edward Thacker, 29; Emma Hughes, 38; May McKeith, 33 en Ruth Potts, 44.

Solidariteitsboodschap België: https://vimeo.com/317278330

 

Dit artikel werd vertaald van: http://enddeportations.com/category/stansted-trial/

take down
the paywall
steun ons nu!