Tegenstanders welkom op Gentse informatieve cannabis hoogdag

Tegenstanders welkom op Gentse informatieve cannabis hoogdag

dinsdag 22 augustus 2017 13:10
Spread the love
Komende vrijdag, 25/08, vindt de eerste infomatieve cannabis hoogdag plaats in Gent. Dit evenement wordt georganiseerd door vzw Cannabis Social Club Gent en heeft als doel het stigma rond cannabis te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Want het stigma op recreatief gebruik van cannabis blokkeert verder onderzoek naar medicinale toepassingen en ontwikkelingen!

Wij hopen dat er onder de aanwezigen ook veel mensen gaan zijn die niet positief staan tegenover cannabis maar die er wel voor open staan om de plant eens van een andere kant te bekijken, namelijk de kant van de gebruiker (of noem hem/haar liever een cannabisconsument) en de experts. 

Laat u verwonderen door de getuigenissen van medicinale en recreatieve cannabisconsumenten en de lezingen van boeiende sprekers zoals professor in de criminologie Tom Decorte en hoofdcommissaris Muyshondt. 

Wat staat er op het programma?

De deuren en bar gaan open om 15u. De Gentse bakfietscateraar zorgt voor hennepburgers op de BBQ en om 17u starten we met een salongesprek tussen moderator Patrick Dewals (free-lance journalist/politicoloog) en twee cannabisconsumenten. De ene is een succesvolle en sportieve veertiger die cannabis rookt en vaporiseert als genotsmiddel, de andere is een medicinale cannabisconsument(e) die dit doet uit noodzaak en in samenspraak met haar arts. 

Het salongesprek wordt gevolgd door een weed-date debat. Enkele medicinale en recreatieve cannabisconsumenten gaan zitten en nodigen politici, de media en (drug)hulpverleners uit om bij hen aan tafel te schuiven. Ze doen hun verhaal en geven de bijzitters de kans om enkele vragen te stellen. Na 10 minuutjes wordt er doorgeschoven. Op die manier kom je veel te weten over de redenen waarom sommige mensen cannabis verkiezen als genotsmiddel of als alternatief voor reguliere medicatie.

Om 19u neemt journalist en auteur Karel Michiels de microfoon over. Hij zal het hebben over de geschiedenis van cannabis, het verbod erop en de huidige situatie. Als er iemand geen blad voor de mond neemt en het publiek kan updaten op het gebied van cannabispolitiek is hij het wel.

19u30 –  Hoofdcommissaris Peter Muyshondt komt als vertegenwoordiger van Anyone’s Child (Families for Safer Drug Control) spreken over de campagne #STOP1921. Dit is een campagne die de publieke opinie wil sensibiliseren over hoe noodzakelijk het is dat we de honderd jaar oude drugswetgeving in vraag stellen, omdat ze een ramp is voor de Volksgezondheid en een goeie rechtshandhaving.

Om 20u is het aan de voorzitter van de cannabis social club Trekt Uw Plant uit Antwerpen, Els. Trekt Uw Plant kwam de laatste maanden weer veel in het nieuws. Ze werden beschuldigd van criminele activiteiten maar konden na een gedwongen pauze van enkele weken hun activiteiten verderzetten. Hoe kan het dat de club zich staande houdt, al bungelend op het randje van de illegaliteit? Els vertelt er ons alles over!

20u30 – Professor Tom Decorte zal het hebben over zijn ervaring als professor in de criminologie en zijn onderzoek naar het profiel van cannabis- en andere druggebruikers. De overheid doet graag beroep op zijn kennis maar soms zijn zijn onderzoeksresultaten taboedoorbrekend en komen ze niet overeen met de gevestigde ideeën.

21u – Jean Pierre Voncken brengt het relaas van zijn dochtertje Sofie die lijdt aan een heel ernstige vorm van epilepsie. Ze krijgt dagelijks enkele druppels cannabisolie want dit is voor haar een levensreddend medicijn gebleken. Jean Pierre pleit ervoor dat cannabisolie voor medicinaal gebruik groen licht krijgt in ons land. In Nederland is het al wettelijk te verkrijgen in de apotheek, waarom hier niet?

Tussen de sprekers door treedt de Gentse jazzband Tripple J op!

Om 21u30 is het woord aan de voorzitter van de kersverse Gentse Cannabis Social Club, Glenn Bouckaert!

Van harte welkom!

Programma:

15u – Deuren open, food and drinks

17u – 17u30 Salongesprek met een recreatieve en een medicinale cannabisconsument. Moderator: Patrick Dewals (free-lance journalist/politicoloog).

17u 45 – Weed-date debat: in debat met enkele medicinale en recreatieve cannabisconsumenten.

19u – Journalist en auteur Karel Michiels praat over de cannabisgeschiedenis en actualiteit.

19u30 – Hoofdcommissaris Peter Muyshondt komt spreken over de drugswetten die al sinds 1921 niet meer aangepast zijn.

20u – Voorzitter Els van de Antwerpse Cannabis Social Club Trekt Uw Plant geeft een woordje uitleg over de club.

20u30 – Professor Tom Decorte geeft zijn visie over cannabis.

21u – Jean Pierre Voncken, vader van Sofie, pleit voor groen licht voor medicinale cannabisolie via de apotheek in ons land.

21u30 – Een woordje van de voorzitter van de gloednieuwe Gentse Cannabis Social Club, Glenn Bouckaert.

22u – Einde

Adres: Dok, koopvaardijlaan 13 9000 Gent

take down
the paywall
steun ons nu!