NV-A versus Artsen Zonder Grenzen

NV-A versus Artsen Zonder Grenzen

Het populisme van Francken versus de echte Wereld

woensdag 22 maart 2017 02:12
Spread the love
Deze video (https://www.youtube.com/watch?v=tI4vbXfPrnY ) neemt je mee in de wereld buiten Europa. Naar daar, waar ook dag in dag uit duizenden lokale en internationale humanitaire hulpverleners hun leven riskeren, want: “Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius – and a lot of courage – to move in the opposite direction.” (Albert Einstein)

Het activisme is het populisme dankbaar. Theo Francken en Donald Trump zijn een godsgeschenk. Zij triggeren het globale bewustzijn door overduidelijk te tonen hoe destructief het huidige economische systeem en de zogezegde democratie is.

Zou Einstein in deze tijd met ‘intelligent fool’ een populistische figuur zoals Theo Francken en zijn kortzichtige volgelingen bedoelen? Zouden humanitaire hulpverleners zich mogen herkennen in het geladen zijn met een ‘touch of genius’ en ‘a lot of courage’?

De wereld buiten Europa is grotendeels gevuld met armoede, honger en oorlog. Elk jaar sterven o.a. nog steeds 5,9 miljoen kinderen vóór hun vijfde verjaardag. Dit alleen zorgt al voor meer dan 16.000 dode kindjes per dag. Het lijkt logisch uit zo’n wereld te willen vluchten.

Echter, als u graag eens de armoede van onze Westerse samenleving wil aanschouwen, lees dan enkele reacties gerelateerd aan nieuwsberichten op een nieuwswebsite zoals www.hln.be, bijvoorbeeld bij het artikel: Francken haalt uit naar Artsen Zonder Grenzen: “Blijf weg uit de Middellandse Zee”.

Opgelet: Enerzijds, kunnen de kortzichtigheid en verzuring die u zal aantreffen besmettelijk zijn. U lijdt dan aan populisme. Anderzijds, kunnen de gelezen reacties leiden tot een vlucht als vrijwilliger in de humanitaire hulpverlening. U lijdt dan aan activisme.

Van waar u ook vlucht, populist Francken houdt noch van vluchtelingen, noch van humanitaire organisaties. U weze verwittigd!

take down
the paywall
steun ons nu!