Samira Azeroual

“Beste mevrouw Crevits, lang geleden dat ik me zo beledigd voelde”

maandag 6 maart 2017 12:32
Spread the love

Beste mevrouw Crevits,

Het davert in mijn lijf bij het lezen van het artikel. Ik heb me lang niet beledigd gevoeld, tot vandaag. En ik zal echt niet de enige zijn. U blinkt weer uit in het scheren van ‘de allochtoon’ over eenzelfde kam. En dan nog wel van de tweede generatie. Dat u zich baseert op 1 enkele getuigenis van een leerkracht om je conclusies te trekken over ‘de allochtoon’ in Vlaanderen baart me als mama grote zorgen. 

Bent u al eens in een school binnengewandeld tijdens een vergadering van het oudercomité? Nee, niet in één van de Vlaamse dorpjes waar geen ‘allochtonen’ wonen, maar in de grootsteden en hun randgemeenten. Ik kan u verzekeren mevrouw de minister dat u grote, nee heeeeeel grote, ogen zult opentrekken. U zal daar namelijk in de oudercomités ‘allochtonen’ zien! U kan ze zelfs voelen, een handdruk geven en er op hoog niveau een babbeltje mee slaan. 

Als mama van 3 kinderen zetel ik al zolang mijn kinderen naar school gaan in de oudervereniging. Sinds 3 jaar deel ik zelfs het voorzitterschap. En zal ik u nog een nieuwtje vertellen? Er zitten ook ‘allochtonen’ bij! In de lagere school van mijn dochter trekken ‘ze’ zelfs het schoolfeest en zorgen ‘ze’ zelfs voor een goede gezonde financiële stand van zaken. Jammer dat we weer meegezogen worden in het wij-zij discours dat u nu op gang zet.

Dat de kinderen van de zogenaamde tweedegeneratie ‘allochtonen’ de Nederlandse taal niet voldoende machtig zouden zijn, wil ik wel eens zien. Voorzie een gaatje in je drukke agenda om met deze jongeren in gesprek te gaan. Wedden dat ze u onder tafel spreken? 

Met vriendelijke groeten, 

Samira
Mama van 3 Nederlandstalige kinderen (9 jaar, 15 jaar en 17 jaar)

take down
the paywall
steun ons nu!