Heet van de naald; meer dan honderd politiemannen in militaire uitrusting vallen het #NoDAPL Resistance Camp aan..

Heet van de naald; meer dan honderd politiemannen in militaire uitrusting vallen het #NoDAPL Resistance Camp aan..

zaterdag 29 oktober 2016 18:09
Spread the love
In Cannonball, North Dakota, staan meer dan driehonderd politiemensen in militaire uitrusting tegenover een grote groep vredelievende oorspronkelijke Amerikanen en andere protesterenden van over de hele wereld, die al maanden proberen een oliepijpleiding op hun grondgebied tegen te houden met gebedsbijeenkomsten, traditionele muziek en gesprekken met bestuurders. Het project dat 38 miljard dollar moet gaan kosten is voorlopig stilgelegd met een rechterlijk bevel maar gaat op de achtergrond gewoon door, getuige zware grondverzet machinerie daar.

Foto’s en video’s die op Facebook geplaatst worden laten zien dat de politie aan snelweg door North Dakota, Highway 1806, opgesteld staan. Ze worden geflankeerd door kleinere uitvoeringen van militaire voertuigen, een sonisch kanon, een gepantserde vrachtwagen en een bulldozer. Er zijn ook berichten van de waterbeschermers dat er scherpschutters opgesteld zijn. Het lijkt er op dat de politie het kamp wil leeghalen om de weg vrij te maken zodat de Dakota Access pipeline company door kan gaan met de constructie van de olieleiding.

Terwijl Donald Trump bezig is Mexicanen en Moslems overal de schuld van te geven heeft zijn adviseur en huidig gouverneur van de staat North Dakota de politie groen licht gegeven om met scherp te schieten op oorspronkelijke Amerikanen die protesteren tegen de Dakota Access pijpleiding.

Het laatste nieuws is net gebroken, de politie is samen met werknemers bezig de constructie voertuigen te vervoeren naar een andere locatie. De medewerkers zijn nu weg en hebben de plaats van de constructie leeg achtergelaten.
Nu heeft Homeland Security het bevel overgenomen, hetgeen betekend dat ze dit zien als terroristische activiteiten.

Stel je voor, je staat op het landgoed van je voorouders en politieagenten proberen je er af te schoppen. En wel omdat je denkt dat die grote, dure oliebedrijven niet goed zijn voor de gezondheid van Moeder Aarde en haar bewoners. In het kort komt #NoDapl# daar op neer!

Een woordvoerder voor het Red Warrior Camp vertelde dat het constructiebedrijf achter de opgestelde politiemensen aan het werk is met hijsmateriaal en bulldozers op de heilige begraafplaatsen van het Sioux volk. Op datzelfde terrein werden op drie augustus al bewakers met bijtgrage honden ingezet om de strijd tegen de indianen op hun eigen land te beslechten, ze hielden vol!

Maar de dreiging is nu groter omdat de gouverneur van de staat zijn stem heeft laten horen, ook hij is tegen de bezettende oorspronkelijke bewoners.
Het kamp is opgezet op een terrein dat pas geleden is aangekocht door de maatschappij die de leiding moet aanleggen. De aankoop is in tegenspraak met een verdrag, getekend in 1851, waaronder het terrein een onafhankelijk grondgebied is van de plaatselijke Sioux stam.

Dit weekeinde heeft de politie 120 mensen gearresteerd tijdens een vredelievende mars naar het terrein. Daarbij werd traangas ingezet en met rubber kogels werden drones van de protestanten neergehaald. De federale luchtvaartautoriteiten van de Verenigde Staten hebben daarop een no fly zone afgekondigd, die niet geldt voor de politie.

Opnames die gemaakt werden vanuit de lucht om de activiteiten van de politie te documenteren kunnen u niet meer. Maar de politie mag wel drones en helikopters inzetten.

De politie viel het kamp aan, en slechts een paar minuten later werd er een protestmars gehouden voor het verkiezings-hoofdkwartier van Hillary Clinton om ook haar aan te zetten tot een uitspraak over het gebeuren.

Foto: red power media.

 

take down
the paywall
steun ons nu!