Ook ING stoot massaal onzin uit

Ook ING stoot massaal onzin uit

Zelden bereikte de uitstoot van onzin dergelijke pieken. Bij de berichtgeving over het CETA-misbaksel werd de kritieke grens op vele plaatsen in Vlaanderen zelfs ruimschoots overschreden. Rechtse politici spelen op onwetendheid om de kijkers van de journaals onder te dompelen in leugens en misleiding. 

woensdag 26 oktober 2016 11:13
Spread the love

Bij de ING hebben ze blijkbaar door dat die mayonaise hier vaak pakt. Daar beweren ze nu dat er in Vlaanderen 16 kantoren bijkomen. Volgens De Standaard en Le Soir blijkt dat uit een studie van de ING-directie. Het doet denken aan de beweringen van de regeringen over de job aangroei – ook flauwekul van de bovenste plank. Blijkbaar zijn er dus mensen die dat allemaal geloven. 

De Morgen heeft het er ook over: “Wie de slide bekijkt, zou haast vergeten dat de Nederlandse bankreus zijn totale kantorennet in ons land bijna halveert in drie jaar: van 1.200 naar 650 kantoren. Die resterende kantoren zullen ook meestal niet de vertrouwde ING-kantoren zijn met bedienden, maar vooral herdoopte zelfstandige kantoren van Record Bank, dat als merknaam verdwijnt. Van de ruim 400 bediendenkantoren bij ING België blijven er slechts 154 over. De rest wordt gesloten of zal straks worden gerund door zelfstandigen (233 kantoren). (..)” 

Bij ING zijn ze hardleers. Vorige week moest de personeelsdirecteur, ene Hein Knaapen, zich verontschuldigen na een interview dat in Het Financieel Dagblad verscheen. Daarin had hij laten optekenen dat een belangrijk deel van de 52.000 ING-werknemers te afhankelijk is geworden van de bank door een erfenis van royale arbeidsvoorwaarden, hoge vertrekpremies en het rigide ontslagstelsel in landen als Nederland en België. 

Toen ING onlangs bekend maakte 7.000 banen – waarvan meer dan 3.000 in België – te zullen schrappen, werd de digitalisering als voornaamste reden opgegeven. Maar een groot deel van de jobs verdwijnt gewoon naar lagelonenlanden in Oost-Europa en Azië.

take down
the paywall
steun ons nu!