Ook in Vlaanderen verzet tegen CETA!
Hart Boven Hard

Ook in Vlaanderen verzet tegen CETA!

Hart boven Hard verbaast zich over de verkrampte communautaire reacties op de mogelijke afwijzing van het CETA-akkoord. Daders zijn de vermaledijde Walen, uiteraard onder aanvoering van de socialisten van diverse pluimage. Vlaanderen doet aan zoiets niet mee, is de boodschap. De werkelijkheid is anders.

maandag 24 oktober 2016 16:41
Spread the love

Hart boven Hard wil er aan herinneren dat op 20 september 15.000 ongeruste burgers in de straten van Brussel hebben betoogd tegen CETA (en bij uitbreiding TTIP en TISA). Hart boven Hard was er bij[1], net zoals onder meer àlle ziekenfondsen, Test-Aankoop, Bond Beter Leefmilieu, Bioforum Vlaanderen, Climaxi, de Liga voor Mensenrechten, 11.11.11., de 3 vakbonden en het Masereel Fonds.

In heel Europa hebben duizenden steden en gemeenten zich TTIP-vrij verklaard. Ze verzetten zich ook tegen CETA. Bij ons onder meer Gent, Leuven, Borgerhout en Halle. Andere gemeenten volgen. Zo gaat in Aalst een petitie van start om vanuit de burgers een motie op de gemeenteraad te krijgen.

Het verzet valt niet stil. Dit weekend betoogden duizenden ongeruste burgers in Amsterdam. Op 17 maart publiceerden Canadese academici een open brief[2]. Daarin wijzen ze ons op de gevaren van CETA, die multinationals de mogelijkheid geeft om regeringen aan te klagen. Ook Canadese burgerbewegingen (o.a. The Council of Canadians[3]) en vakbonden (o.a. the Canadian Labour Congress[4]) blijven zich verzetten.

Ondemocratische handelsverdragen

Hart boven Hard ondersteunt ten volle het Vlaamse, Brusselse, Waalse, Belgische, Europese, Amerikaanse & Canadese verzet tegen CETA, TTIP & TiSA.

Ondemocratische handelsverdragen die enkel voordelig zijn voor de aandeelhouders van multinationals en de economische elite willen wij niet. Wij kiezen partij voor landbouwers, consumenten, arbeiders, gepensioneerden, vrouwen, jongeren, KMO’s, die kiezen voor gezondheid en duurzame ontwikkeling. Milieubescherming, gezonde voeding, veilige medicijnen, arbeidsrechten en democratie zijn belangrijker dan de dividenden van rijke aandeelhouders van multinationals.

Hart boven Hard benadrukt dat het tegenhouden van CETA een gigantische overwinning is voor de sociale bewegingen die zich van dag één tegen die verregaande en ondemocratische handelsakkoorden verzetten. Chapeau voor alle burgers en organisaties die dit verzet consequent steunen! Met speciale aandacht voor onze Franstalige zusterorganisatie, Tout Autre Chose.

De druk op de volksbeweging en de politici die hen steunen is zeer groot. Zolang CETA en TTIP niet definitief van de baan zijn, is waakzaamheid en mobilisatie nodig.

Hart Boven Hard roept mee op om donderdag 27 oktober te manifesteren in Brussel, om 12h aan het Schumanplein.

Ne nous quitte pas, ook Vlaanderen zegt NEEN tegen CETA!

Onze Waalse vrienden blijken de dappersten der Galliërs te zijn, maar veel andere Galliërs staan schouder aan schouder naast hen! Pour un tout autre monde, nous sommes responsables! 

[1] http://www.hartbovenhard.be/stop-ttip-20-september-16/

[2] https://gusvanharten.files.wordpress.com/2016/10/canadian-academics-open-letter-on-the-ceta-and-wallonia.pdf

[3] http://canadians.org/blog/win-wallonia-holds-firm-ceta-oct-27-signing-ceremony-now-improbable

[4] http://canadianlabour.ca/news/news-archive/ceta%E2%80%99s-failure-win-democracy

take down
the paywall
steun ons nu!