Update razzia’s in Zeebrugge

Update razzia’s in Zeebrugge

Dinsdagochtend was er weer een razzia bij de kerk die nachtopvang biedt. De 16 aanwezige vluchtelingen werden met al hun bezittingen opgeladen en naar Brugge gebracht waar de meesten na een half uur weer vrijgelaten met de mededeling dat ze maar te voet terug naar Zeebrugge moesten stappen (het regende). Hun bezittingen zouden ze later terugkrijgen.

vrijdag 5 augustus 2016 14:41
Spread the love

Wat later werden de laatste 2 vluchtelingen vrijgelaten. Zij kregen te horen dat ze ook de slaapzakken en tassen van ‘hun kameraden’ moesten meenemen. Natuurlijk konden ze die niet allemaal dragen en daarom verstopten ze de bagage in de buurt van het commissariaat. Vanmorgen werd die opgehaald door vrijwilligers.

Niets hierover in de kranten, daar heeft men het enkel over de vluchtelingen die werden opgepakt in de haven (momenteel zitten reeds 7 in de gevangenis door deze richtlijn die een goede maand geleden werd ingesteld).

Deze jacht en het getreiter van mensen die niets strafbaars hebben gedaan is een ‘rechtstaat’ onwaardig.

We kunnen niet stilzwijgend blijven accepteren dat sommige levens belangrijker zijn dan anderen, dat mensen worden opgejaagd en vervolgd enkel omdat ze op zoek zijn naar een veilige plek om een nieuw leven te beginnen.

take down
the paywall
steun ons nu!