Een op Facebook geposte foto van Tatjana Festerling en Edwin Wagensveld die jagen op vluchtelingen aan de Bulgaarse grens (Tatjana Festerling/Facebook)

Twee Pegida-leden jagen op vluchtelingen aan de Bulgaarse grens

Twee leden van Pegida zijn naar Bulgarije gereisd om daar vluchtelingen tegen te houden die de grens met Turkije proberen over te steken. Daar hebben ze zich aangesloten bij een Bulgaarse extreemrechtse militie.

woensdag 6 juli 2016 18:07
Spread the love

Tatjana Festerling, een verbannen lid van Pegida Duitsland, en Edwin Wagensveld, de frontman van Pegida Nederland, postten foto’s op Facebook in uniform, waarbij ze vertelden dat ze zich aan de Turks-Bulgaarse grens bevonden om vluchtelingen tegen te houden die de grens proberen over te steken.

Deze twee zijn beiden lid (of lid geweest) van Pegida, Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes. Dit is een van oorsprong Duitse organisatie die gekant is tegen de islam en tegen wat men de islamisering van Duitsland en Europa noemt.

Te extreem voor Pegida

Tatjana Festerling was tot eind juni de frontvrouw van de Duitse anti-moslimbeweging. Toch was de visie van Festerling iets te extreem, zelfs voor Pegida. Ze riep eerder dit jaar op om asielzoekers die de Duitse grens probeerden over te steken neer te schieten. “Als ze de grenzen blijven oversteken, en je kan ze niet arresteren, schiet hen dan neer”, zo verklaarde Festerling in februari van dit jaar.

Vrijdag 1 juli postte Tatjana Festerling op haar Facebook-pagina dat ze samen met de Bulgaarse Militaire Veteranen Unie, een paramilitaire groep die de grens beveiligt en op zoek is naar illegale immigranten, gaat jagen op illegale migranten. Deze Bulgaarse burgerpatrouille werkt onafhankelijk van de Bulgaarse veiligheidstroepen.

Volgens Festerling vonden ze sporen van wat zij illegale migranten noemen. Er werd “vers afval en gedumpte kleding” gevonden, maar ook medicijnen met Arabische labels en Arabische identiteitskaarten, wat volgens haar een bewijs was dat “deze zogenaamde ‘asielzoekers’, gewoon ijskoude en berekende islamstrijders zijn”.

Bron: Dutch Pegida leader and expelled German deputy hunt migrants on Bulgaria border

take down
the paywall
steun ons nu!