God  schiep “specifieke problematiek”

God schiep “specifieke problematiek”

donderdag 16 juni 2016 11:19
Spread the love

Naar aanleiding van een uitzending van de Afspraak viel het terecht op dat de rabbijn Aaron Malinski toch wel veel moeite had om de vraag te beantwoorden. De vraag was ook niet zo moeilijk : “zou u het erg vinden moest uw zoon homo zijn “? Eenzelfde vraag werd eens gesteld aan Abou Jahjah die tenminste nog eerlijk kon zijn en meedeelde dat hij dat erg zou vinden. 

Ook stelde Aaron Malinski dat Homoseksualiteit bij de Joden minder voorkomend is. Dit komt door het opvoedingstraject en het wegnemen van de verleiding. Mocht het toch voorkomen dan wordt de “specifieke problematiek” behandelt door het bijeenroepen van de familie en professionele mensen zoals (kinder)psychologen maar enkel als de homoseksualiteit “gefundeerd” is ( ??? ). Begrijp dat maar …

Of je nu heteroseksueel, homoseksueel ,biseksueel of bent dat voel je toch?
En wat met de aseksuelen ? Moeten die ook een aparte behandeling?

Met de woorden “specifieke problematiek” heb ik ook wel moeite, als er nu een gemeenschap is waar je nooit problemen mee hebt is het toch wel die van de holebi- gemeenschap. Ik zie liever 2 mannen elkaar kussen dan 2 mannen elkaars gezicht ineen timmeren.

Religies zijn duidelijk geen vriendjes van de holebi’s, het is jammer dat deze mensen die zelf voor verdraagzaamheid pleiten naar hun geloof toe ( en terecht ) zelf moeite hebben met een bepaalde groep mensen in de maatschappij. Deze religies hebben duidelijk problemen om hun godsdiensten te moderniseren. Ook de katholieke kerk heeft nog steeds problemen met homoseksualiteit.Om maar te zwijgen over de gelijke behandeling naar vrouwen toe.

God schiep de mens, dus ook de holebi’s zegt dat niet genoeg? Is hun god niet barmhartig? Is het niet god die oordeel velt?

Gelukkig zegt de Belgische Grondwet: art. 10: alle belgen gelijk voor de wet & art. 11 rechten worden  toegekend zonder discriminatie. Of dat in de praktijk ook zo is, is nog maar de vraag. Van mij mogen ze er nog een artikel bijvoegen: verdraagzaamheid.

Bizar genoeg worden de verschillende religies voor het grootste deel betaald door de overheid met belastinggeld van de belastingbetalers waaronder ook holebi’s. Dus wat meer begrip naar hun geldschieters toe zou aangenaam zijn.  Doe mij maar de financiële scheiding van kerk en staat, zodat het lidgeld afkomstig is van degenen die het wensen.

Mensen hebben onvoorwaardelijk rechten .

Leven & laten leven !!

take down
the paywall
steun ons nu!