Eigen beurs eerst !

Eigen beurs eerst !

woensdag 8 juni 2016 22:21
Spread the love

Af en toe volg ik een debat op Villa politica. Normaal verwacht je dan inhoudelijk iets bij te leren maar meestal blijf ik toch op mijn honger zitten omdat de nieuwe maatregelen wel besproken worden maar wie spreekt nu de waarheid? Dat moet je dan zelf uitzoeken. Er is wel veel informatie beschikbaar maar ‘t is toch altijd zoeken.

Wat me vooral stoort is het niveau van de debatten. Wij als burgers moeten ons aanpassen aan het wettelijk kader en de mensenrechten respecteren . En terecht natuurlijk. Als wij samenwerken dan hoef je je collega niet leuk te vinden maar je kan op z’n minst beleefd zijn en moet je samenwerken om de doelstellingen te behalen van de onderneming,organisatie of het bedrijf.

Politici zijn toch mensen met een of ander diploma, dat toch garant zou moeten staan voor een of ander intelligentieniveau ( inhoudelijk dan toch). Maar nee de verwijten vliegen alle kanten op hetzij rechtstreeks of met een of andere steek onder water.

Wijs kan je dat moeilijk noemen want de volgende regeerperiode werk je misschien samen. Beleefd is anders, ongeacht je ideologie ben je nog steeds met mensen bezig, iedereen verdient het om respectvol behandelt te worden ongeacht je oorsprong, ideologie, seksuele voorkeur, afstamming of welke andere reden dan ook.

En inhoudelijk gaat er veel verloren door het moddergooien tussen onze politieke vrienden.

Wat verwacht ik van politieke debatten?

 • Volwassen
 • Sereen
 • Inhoudelijk
 • Respect voor de volksvertegenwoordigers onderling
 • Respect voor de kiezers van de volksvertegenwoordigers
 •  In het belang van alle burgers
 • Bundelen van kennis
 • Luisteren naar elkaar
 • nieuwe Ideeën die ons beter kunnen maken
 • transparant en duidelijk
 • langetermijnvisie
 • voorbeeldfunctie: besparen op anderen = eerst snijden in jezelf
 • naast een goed diploma ook wijsheid en psychologisch inzicht

 Wat krijgen we?

 • – Koffieklets
 • – Boerenleute
 • – Scheldpartijen
 • – Halve waarheden
 • – Verborgen agenda’s
 • – Propagandavoering
 • – Hoongelach
 • – Eigen beurs eerst
 • – Roepen en tieren
 • – Rond de pot draaien
 • – Stoefen met zichzelf
 • – Eenzijdig ideologisch denken
 • – Halsstarrigheid
 • – Kortetermijnvisie
 • – arrogantie

Daarvoor wordt u niet betaalt !!! Groei op!

take down
the paywall
steun ons nu!