‘ShareTheMeal’: deel je maaltijd met een Syrische vluchteling

De VN lanceert op de eerste dag van de Ramadan de Arabische versie van de ShareTheMeal-app. Daarmee kan je vluchtelingenkinderen in Syrië helpen om ter plaatse voedsel te kopen.

maandag 6 juni 2016 17:14
Spread the love

Op maandag 6 juni lanceren de VN de Arabische versie van hun app ShareTheMeal (‘deel de maaltijd’), bij het begin van de ramadan. Dat is traditioneel een moment waarop moslims worden aangemoedigd om een behoeftige te helpen.

De zakat (‘hulp’ voor armen en zieken) is een van de vijf pijlers van de islam. De app ShareTheMeal nodigt gebruikers uit om met een druk op de knop 50 dollarcent (0,44 eurocent) te doneren aan een maaltijd voor iemand met honger.

Deze campagne wil 1400 kinderen tussen drie en vier jaar oud die gevlucht zijn uit Syrië en momenteel in een kamp in de Libanese hoofdstad Beiroet verblijven elke dag een maaltijd bezorgen gedurende een heel jaar.

Wie doneert via de app geeft de families van de kinderen een elektronische voedselbon. De Engelse en Duitstalige versies van de app werden in november 2015 gelanceerd en hebben tot nu reeds bijna zes miljoen maaltijden opgebracht die werden geschonken door 500.000 gebruikers.

Eerdere campagnes voedden al schoolkinderen in Lesotho, vluchtelingenkinderen in Jordanië en zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven in de Syrische stad Homs.

Meer info: ShareTheMeal

take down
the paywall
steun ons nu!