Hoe open zijn de deuren van Europa?

Hoe open zijn de deuren van Europa?

Op de opendeurdag van de Europese Uni (28 mei 2016) willen de Europese instellingen hum image van diversiteit naar voor brengen. Maar zijn die deuren wel zo open vragen Diem25, PlanB, After Summit, 15M Brussels, CEO en CADTM zich af?

zaterdag 28 mei 2016 18:28
Spread the love

 Een groot deel van de Europese bevolking blijkt in te zien dat de realiteit helemaal anders is. Met hun ludieke actie Bruxit, brachten ze een een kritische quiz over Europa, maar de politie en de veiligheidsdiensten lieten hen niet toe in de gebouwen.

Dus gingen ze over naar het opstellen van een fictieve grens tussen de democratie en Europe. De actievoeders klagen het gebrek aan transparantie, democratie en openheid van de Europese instellingen die industriële en financiële lobbyisten enorm bevoordelen om de drempels van de Unie over te schrijden.

 

take down
the paywall
steun ons nu!