Blijf kritisch, ook voor de beschuldigingen ten aanzien van de Islam.

Blijf kritisch, ook voor de beschuldigingen ten aanzien van de Islam.

maandag 7 december 2015 12:26
Spread the love
De jongens van het YouTube-kanaal ‘Dit is Normaal’ kopen een bijbel en vermommen die als koran. In de straten van Den Haag leggen ze schokkende passages uit het heilige boek voor aan willekeurige mensen. Hoe gaan ze reageren? (Bron: YouTube) Foto: ©videostill

Commentaar:
Enerzijds proberen allerlei partijen en politici de Islam en de Islamieten alle schuld te geven van de terreur. Deze partijen hebben een eigen agenda. Het gaat meestal om persoonlijk of partijpolitiek belang.
IS probeert anderzijds al haar misdaden te verklaren vanuit de Koran, maar dit is alleen maar een façade om jongeren in hun macht te krijgen.

Tegen deze twee misleidingen moeten we ons met man en macht verzetten.
Ook Obama benadrukte gisteren nog, dat het huidige terreurklimaat niet mag leiden tot haat tegen de miljoenen moslims in VS,  “IS spreekt niet in naam van de islam”, zei hij. “Het zijn misdadigers en moordenaars”. Tegelijkertijd riep hij de moslimgemeenschap op om krachtiger te strijden tegen “extremistische ideologieën”.

Laten we meer dan ooit kritisch zijn voor alle informatie die ons bereikt.
Bovenstaand filmpje is een mooi sociaal experiment dat alleen maar bewijst hoe vooroordelen ons denken beïnvloeden. De teksten komen uit de voor ons minder gekende ‘Hebreeuwse bijbel’, het ‘Oud Testament’. Ze staan ook haaks op onze normen en waarden. Weinig Christenen zullen zich daarin herkennen en zullen die teksten evenzeer verwerpen. Zij volgen normaal de waarden uit het Nieuw Testament.

Samen met de Islamieten die de extremistische denkbeelden van IS niet onderschrijven, moeten we ons verenigen en samen een verdraagzame samenleving opbouwen.

Pol Van Camp
ex-voorzitter
vzw Recht op Migratie

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!