#prayforparis #prayforbeirut #prayforsyria #prayforafghanistan #prayforworld #loveforallhatredfornone

#prayforparis #prayforbeirut #prayforsyria #prayforafghanistan #prayforworld #loveforallhatredfornone

maandag 23 november 2015 16:18
Spread the love

Onlangs werd er opnieuw een wrede en onmenselijke daad van geweld gepleegd. Als moslima en bovenal als mens veroordeel ik deze aanvallen ten zeerste. Iedere keer dat er een dergelijk incident plaatsvindt, beschouwen velen de islam als oorzaak. Ik zou hier willen benadrukken dat elk soort terrorisme en extremisme absoluut tegen de leer van de ware islam is. Integendeel, de islam verzet zich sterk tegen gewelddadige aanvallen en verklaart dat het doden van zelfs één onschuldig persoon gelijk is aan het doden van de hele mensheid (5:33). Hoe kan de ‘Islamitische Staat’ dan zijn daden rechtvaardigen in de naam van deze vredelievende religie?! In feite verdienen ze het niet om de Islamitische Staat genoemd te worden, aangezien hun daden volledig tegengesteld zijn aan de term die hen omschrijft. TERRORISME HEEFT GEEN GODSDIENST!

Zonder te twijfelen veroordeel ik elke vorm van geweld in eender welk deel van de wereld. Geen menselijk leven verdient het om zo’n kwaad te ervaren. Het is noodzakelijk voor alle moslims om evenveel of zelfs meer aandacht en afkeer te tonen als de media doet. Wij, moslims, die een deel vormen van deze westerse samenleving, zullen helaas maar waar de gevolgen moeten dragen van de daden die we nooit hebben begaan. De verschrikkelijke aanslagen op Charlie Hebdo werden gevolgd door meer dan honderd anti-islamitische aanslagen in Frankrijk in de daaropvolgende dagen. Je kan je voorstellen wat ons nu te wachten staat. Ik persoonlijk, een moslimmeisje, hetgeen voortdurend weerspiegeld wordt door middel van mijn uiterlijk, zal de harde gevolgen hiervan moeten dragen. Daarom herhaal ik nogmaals dat ik elk vorm van terrorisme en extremisme om welke reden dan ook ten strengste veroordeel.

Aangezien ik een studente geneeskunde ben, zal ik binnen ongeveer een jaar de eed afleggen om elk leven te redden met volle inzet. Daarom is voor mij het doden van één persoon gelijk aan het doden van de hele mensheid. De juiste reactie op deze barbaarse aanvallen is om nu meer dan ooit hand in hand samen te staan. Elke moslim zou een niet-moslim vriend moeten maken én elke niet-moslim zou een moslim vriend moeten maken. Dit is enkel en alleen de enige manier om terrorisme te verslaan. Haat kan geen haat verdrijven, alleen liefde kan dat!

#prayforparis #prayforbeirut #prayforsyria #prayforafghanistan #prayforworld #prayforjustice #prayforpeace #loveforallhatredfornone

Nabila Anwar
Een moslima en een mens
Lid van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

take down
the paywall
steun ons nu!