Stille wake in Herzele

Stille wake in Herzele

maandag 16 november 2015 14:37
Spread the love

Op de Groenlaan te Herzele hielden op zondagavond een honderdtal mensen een stille optocht voor de slachtoffers in Parijs, Suruc (33 doden), Ankara ( méér dan 100 doden), Sharm al sheik (méér dan 200 doden), Beiroet (40 doden) en… Bagdad (380 aanslagen/jaar, > 5000 doden), Aleppo : “…. In stilte omdat we niet buigen voor de politiek van de angst, ons niet laten misbruiken voor het wapen van de angst, ons niet laten meeslepen in nog meer geweld, de uitholling van de rechtsstaat, het viseren van vluchtelingen. We moeten goed beseffen dat oorlog geen grenzen kent, dat de wapens die gebruikt worden ‘ergens’ geproduceerd worden en vervolgens geëxporteerd, dat er zoiets als een boemerang bestaat…” Aan het gemeentehuis en de Burcht werden vredesvlaggen opgehangen. De actie was een initiatief van vzw ‘t Uilekot en werd makkelijk ondersteund door het gemeentebestuur. Aan de herzeelse Burcht en het gemeentehuis werden vredevlaggen opgehangen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!