Stille wake in Herzele

Stille wake in Herzele

maandag 16 november 2015 14:37
Spread the love

Op de Groenlaan te Herzele hielden op zondagavond een honderdtal mensen een stille optocht voor de slachtoffers in Parijs, Suruc (33 doden), Ankara ( méér dan 100 doden), Sharm al sheik (méér dan 200 doden), Beiroet (40 doden) en… Bagdad (380 aanslagen/jaar, > 5000 doden), Aleppo : “…. In stilte omdat we niet buigen voor de politiek van de angst, ons niet laten misbruiken voor het wapen van de angst, ons niet laten meeslepen in nog meer geweld, de uitholling van de rechtsstaat, het viseren van vluchtelingen. We moeten goed beseffen dat oorlog geen grenzen kent, dat de wapens die gebruikt worden ‘ergens’ geproduceerd worden en vervolgens geëxporteerd, dat er zoiets als een boemerang bestaat…” Aan het gemeentehuis en de Burcht werden vredesvlaggen opgehangen. De actie was een initiatief van vzw ‘t Uilekot en werd makkelijk ondersteund door het gemeentebestuur. Aan de herzeelse Burcht en het gemeentehuis werden vredevlaggen opgehangen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!