Zwarte vrijdag in Parijs

Zwarte vrijdag in Parijs

zaterdag 14 november 2015 12:21
Spread the love

Het zou een leuke avond worden. Etentje, concertje, daarna nog op café. Ze hadden er de hele week naar uitgekeken.

Het zou een spannende avond worden. De avond van hun dood. Dat wisten ze op voorhand. Maar hun boodschap zou aankomen, daar in Parijs. Hun aanhangers zouden trots op hen zijn.

Hier staan ze dan. Leeftijdsgenoten. Fysiek inwisselbaar, maar mijlenver uit elkaar. Oog in oog op een rockconcert. Ze lusten beiden geen spruitjes en houden van vanille-ijs. Ze maken allebei wel eens ruzie met hun broer, en maken het dan ook even snel weer goed. En nu staan ze hier. Het enige dat het scheidt is de loop van een Kalasjnikov. Een fractie van een seconde, maar naar hun gevoel een uur.

De ene dacht morgen een kater te hebben. De andere verwachtte er morgen niet meer te zijn. Op dezelfde avond. Op dezelfde plaats. Om een punt te maken, dat ons als westerlingen totaal onduidelijk blijft. Totaal zinloos. Is er iets dat wij niet begrijpen? Ongetwijfeld. Is er iets dat zij niet begrijpen? Zeker weten. Waar is de taal die ons verbindt?

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!